13 artikelen

Veilig aan de slag met beschermende veiligheidsschoenen

Hoge eisen aan veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen zijn speciale schoenen die je voeten op de werkvloer beschermen, bijvoorbeeld tegen stoten en vallende voorwerpen. Veiligheidsschoenen moeten aan andere eisen voldoen dan gewone schoenen. Het gaat er hier immers niet om dat de schoenen mooi zijn. Ze moeten onder andere functioneel, sterk en stabiel zijn. En daarnaast moeten ze ook nog eens perfect passen. De eisen aan een goede veiligheidsschoen zijn dus hoog.

Belangrijk is dat de schoenen van hoge kwaliteit zijn en bovendien over een comfortabel draaggemak beschikken. Naast veiligheid speelt draagcomfort namelijk een grote rol. De schoenen vervullen immers een werkdag lang een belangrijke taak. Zo moeten veiligheidsschoenen drukplekken en voortijdige vermoeidheid voorkomen en bovendien flexibel en beweeglijk zijn. De watterende voeringen hebben als taak om het vocht op te nemen en onaangename wrijving te voorkomen. Daarnaast kun je nog denken aan eigenschappen zoals een antislipzool en temperatuurbestendig en waterafstotend materiaal.

Veiligheidsschoenen afgestemd op de omstandigheden

In verschillende sectoren is er grote behoefte aan goede veiligheidsschoenen. Denk maar eens aan werk in de (land)bouw, in ziekenhuizen en werk in de horeca. In sommige beroepen zijn beschermende schoenen zelfs verplicht. Veiligheidsschoenen zijn afgestemd op de omstandigheden waarin ze hun werk moeten doen. Je hebt dan ook verschillende soorten, merken, modellen en maten veiligheidsschoenen. Zo is er in de bouw een grote vraag naar schoenen die bestand zijn tegen weer en wind, evenals naar hoge veiligheidslaarzen voor in de wintermaanden. En vragen glibberige keukenvloeren om veiligheidsschoenen met een verhoogde slipvastheid voor extra grip op de werkvloer. Hetgeen wat alle veiligheidsschoenen in ieder geval gemeen hebben, is dat de schoenen stevig, weerbestendig, stabiel en comfortabel moeten zijn.

Het aanbod veiligheidsschoenen

De veiligheidsschoenen uit de webshop van OTTO beschermen je voeten bij elke stap. Je vindt hier een aanbod veiligheidsschoenen, dat aan verschillende normen en richtlijnen voldoet. Zo zijn er veiligheidsschoenen met een olie-, benzine-, hitteschokbestendige zool, schoenen met ventilerende textiele inzetten en veiligheidsschoenen met stalen neuzen en (uitneembare) tussenzolen. De schoenen zijn bovendien voorzien van slijtvast leer en te allen tijde waterresistent. De veiligheidsschoenen zijn slijtvast en duurzaam in gebruik. In de webshop vind je veiligheidsschoenen geschikt voor verschillende sectoren. Van lage veiligheidsschoenen tot hoge laarzen. Je vindt hier de schoen die voldoet aan jouw eisen. Maak dus vandaag nog een keuze uit het aanbod professionele werkschoenen en ga goed beschermd de werkvloer op.