Winterjassen voor heren

Winterjassen voor heren zijn er bij OTTO in veel verschillende uitvoeringen. Maar welke is nu de beste voor jou? Het antwoord daarop vind je hier!

Inhoudsopgave

Sportief of elegant?
Waar moet je op letten bij het kopen van heren winterjassen?
Wat zijn de voordelen van dons jassen?
Wat zijn de voordelen van winterjassen met een voering van synthetische vezels?
Welke winterjassen voor heren zijn het meest geschikt als ski jas?
Hoe moet je heren winterjassen wassen?

Sportief of elegant?

Welke winterjas de beste is voor jou, hangt vooral af van waarvoor je hem wilt gebruiken. Voor het dagelijks gebruik, onderweg naar je werk of tijdens het winkelen, is een eleganter model een goede keuze. Wie daarentegen in de sneeuw wil gaan lopen, sleeën of gaat schaatsen, kan beter kiezen voor een sportief model. Deze geven namelijk veel bewegingsvrijheid en is daardoor ademend.

Waar moet je op letten bij het kopen van heren winterjassen?

Winterjassen moeten je warm houden en je beschermen tegen vorst. Het is daarom belangrijk dat de jas een goede voering heeft. Tegen het natte en koude regenachtige weer, moet de buitenste laag van de jas water- en winddicht zijn wil hij de beste bescherming geven. Wie niet graag een muts draagt, kan het beste kiezen voor een capuchon. Een hoge kraag die tot aan de kin kan worden opgeritst, zorgt ervoor dat je hals en nek lekker warm blijft. Winterjassen bestemd voor sporten moeten ook ademend zijn en je optimale bewegingsvrijheid bieden. Ritsen onder de armen zorgen voor een goede ventilatie als je het warm krijgt.

Wat zijn de voordelen van dons jassen?

Dons is een hoogwaardig natuurlijk materiaal, dat voor winterjassen bijzonder geliefd is. Het belangrijkste voordeel: ze zijn heerlijk warm en toch licht in gewicht. Ze bieden dus veel comfort en zijn bestand tegen temperaturen onder het vriespunt. Bij het skiën zijn dons jassen dan ook je beste vriend. Helaas drogen dons jassen alleen niet zo snel als ze eenmaal nat zijn. Daarom zijn ze voor natte, regenachtige dagen minder geschikt.

Wat zijn de voordelen van winterjassen met een voering van synthetische vezels?

Veel moderne winterjassen zijn gemaakt met voering van synthetische vezels. Het voordeel hiervan is dat ze niet alleen warm zijn, maar ook niet gevoelig zijn voor vocht. Eenmaal nat geworden, drogen ze ook snel weer op.

Welke winterjassen voor heren zijn het meest geschikt als ski jas?

Als je je winterjas als ski-jack wilt gebruiken, moet je op de volgende kenmerken letten:

  • De aanduiding van de waterkolom, deze verteld je hoe waterdicht de jas is. Deze moet, als goede ski jas, minimaal 2000 mm zijn maar idealiter 10.000 mm. Met zo’n waterdichte jas zijn vooral beginnende skiërs goed beschermd tegen kou en vocht, zelfs als de eerste ski les eindigt in een sneeuwhoop.
  • Zorg er ook voor dat je jas winddicht is. De naden moeten gelast worden of het moeten dubbele naden zijn. Anders gaat de wind recht door je jas heen tijdens een afdaling.
  • De stof moet ademend zijn zodat warmte en vochtigheid tijdens het zweten vrijkomen, makkelijk naar buiten. Een sneeuwvanger zorgt ervoor dat er geen sneeuw onder je jas komt als je valt. Een sneeuwvanger is een band onder je jas die strakker zit dan de rest van je jas, zo zorg je ervoor dat je
  • ook tijdens een val lekker warm blijft. Er zijn nu zelfs winterjassen die direct aan de ski broek kan worden vastgemaakt.
  • Bij heren winterjassen met capuchons moeten de capuchon groot genoeg zijn om over de helm te kunnen. Zo beschermd deze je hoofd en oren altijd bij een koude wind.
  • Voor degenen die in het voorjaar gaan skiën, moeten erop letten dat ze kiezen voor een winterjas waarbij de binnen voering kan worden verwijderd. Ritsen op de armen zorgen ook voor extra ventilatie op warme dagen.

Hoe moet je heren winterjassen wassen?

Winterjassen met synthetische voering zijn over het algemeen het makkelijkst te wassen in de wasmachine. Kijk voor het wassen wel altijd even op het wasvoorschrift van de fabrikant! Dons jacks zijn qua verzorging iets lastiger. Het beste gebruikt je voor het wassen van dons jassen een speciaal dons wasmiddel. Na het drogen moet je de jas regelmatig schudden zodat het niet allemaal op één plek gaat zitten. In de droger moet je de heren dons jas op lage temperatuur drogen met een tennisbal erbij in de trommel.