Steel de show op het strand in een trendy zwembroek

De geschiedenis van badmode

In de tijd van de Romeinen was het voor mannen heel normaal om naakt te baden. Zelfs in de badhuizen verschenen de mannen in adamskostuum. In sommige badhuizen gooide men melk in het water. Hierdoor werd het water troebel en waren de naakte lichamen minder goed te zien.

Tot aan het einde van de 19e eeuw bleven mannen gewoon naakt. Alleen in luxe badplaatsen werd badkleding gedragen. Wanneer men toch naakt aan het zonebaden was, dan riskeerde men een boete. De zwemkleding was verhullend en had pijpjes tot halverwege het dijbeen. Sommige zwempakken hadden bovendien een korte mouw. De pakken werden gemaakt van wol of katoen en waren zodoende niet echt handig om in te zwemmen.

De eerste zwempakken werden zowel door mannen als door vrouwen gedragen. Het pak bestond vaak uit meerdere delen en het bedekte het lichaam zoveel mogelijk. Het was namelijk niet de bedoeling dat je lekker bruin werd van een dagje in de zon. Zo zou men op een arbeider gaan lijken en dat was niet de bedoeling. Aan het einde van de 19e eeuw verschenen er badpakken die maar uit één deel bestonden. Het was een soort kostuum met een kraag en een broek tot over de knieën. Deze badpakken waren niet alleen bestemd voor de vrouwen, ook de mannen droegen de pakken. Als men ging zwemmen, dan konden de kraag en de mouwen eraf gehaald worden.

Zwembroeken

Door de jaren heen werden de badpakken steeds korter. Mannen dragen nu enkel nog een zwembroek. Het badkledingstuk is onmisbaar voor een dagje aan zee of aan de rand van het zwembad. En zwembroeken zijn er in overvloed. Modemerken doen hun best om de zwembroeken niet alleen functioneel te maken, maar ze proberen de broeken er ook nog eens zo leuk mogelijk uit te laten zien. Zo verschijnen er het hele jaar door vrolijke zwembroeken in allerlei modellen, prints en designs op de markt.

Zoals gezegd zijn er verschillende soorten zwembroeken. Zo heb je klassieke zwembroeken, luchtige boardshorts en strakke modellen gericht op atletische prestaties. Het uitkiezen van een zwembroek is vanwege het grote aanbod dan ook niet altijd even makkelijk. Net als bij vrouwen is het voor mannen net zo belangrijk dat de sterke punten van het lichaam benadrukt worden en de minpunten verborgen blijven. Als je in een leuke zwembroek op het strand verschijnt, dan geeft dat zelfvertrouwen en zelfvertrouwen straal je uit!

Groot aanbod zwembroeken

Er is een ruim aanbod zwembroeken voor zowel de competitieve als de recreatieve zwemmer. Let bij het uitkiezen van je zwembroek op de pasvorm. Kies een zwembroek die niet te groot of te klein is. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je makkelijk kunt bewegen. Aan een te strak zittende zwembroek heb je dus helemaal niets. Hetzelfde geldt voor een te grote zwembroek. Je hebt er niets aan als de zwembroek steeds afzakt als je een frisse duik in het water neemt. Let daarnaast op de regels van buitenlandse zwembaden. Niet in elk land zijn modieuze boardshorts toegestaan in het zwembad. Ga in dat geval dus voor een sportief, strak model.

Zwembroeken zijn er in verschillende lengtes, kleuren, prints en designs. Uiteindelijk is er voor iedereen wel een passende zwembroek te vinden. In welke zwembroek ga jij dit jaar de show stelen op het strand of in het zwembad?