Huishoudelijke apparaten voor een schoon en opgeruimd huis

Ze zijn ontstaan om het leven van de huisvrouw makkelijker te maken. Maar vandaag de dag gebruikt niet alleen een huisvrouw nog deze producten. Wie was er immers nog af, veegt stof en kruimels uit de kamer met een bezem of wast kleding met de hand? In een huishouden met tweeverdieners is daar geen tijd meer voor en het kan ook sneller en efficiënter. Tegenwoordig is het huis van alle gemakken voorzien en gebruiken we meer huishoudelijke apparaten per dag dan we denken. Het koffiezet apparaat, de wasmachine, het strijkijzer, de vaatwasser, de vriezer, de haardroger en ga zo maar door. Veel van dit soort huishoudelijke apparaten zijn vandaag de dag niet meer weg te denken. En we staan er niet eens meer bij stil hoe gemakkelijk alles wordt met behulp van deze apparaten.

Onderhoud

Goed onderhoud van je huishoudelijke apparatuur is belangrijk. Niet alleen kan het schelen in de energie kosten, het zorg er ook voor dat ze langer meegaan. Ontkalk eens in de zoveel tijd eens je koffiezetapparaat, zo blijft de koffie lekker smaken. En ook de wasmachine moet je onderhouden. Ruikt je was muf nadat het uit de wasmachine komt? Dit komt waarschijnlijk door achtergebleven vuil en zeepresten. Maak de rubberen band van de wasmachineopening schoon en draai eens een was op 95 graden. Op deze manier lossen de achtergebleven resten op. Een andere optie is om een beetje schoonmaakazijn bij het wasmiddel te doen. Je merkt er niets van maar het maakt de wasmachine wel mooi schoon. Voor de koelkast en de vriezer is het belangrijk dat je het af en toe ontdooit. Goed onderhoud zorgt ervoor dat de levensduur van huishoudelijke apparaten wordt verlengd en zo heb je er langer plezier van!

Energielabel

Je wilt dat je huishoudelijke apparaten lang mee gaan, maar je wilt geen torenhoge energierekening. Om dit te voorkomen is op alle huishoudelijke apparatuur van afwasmachines tot stofzuigers een energielabel te vinden. Kijk wanneer je een huishoudelijk product gaat kopen welk energielabel het apparaat heeft. Het energielabel is een informatielabel en werkt voor apparaten op dezelfde manier als een energielabel voor een auto of woning. Met letters A+++ tot en met D, en de kleuren groen tot en met rood geeft het energielabel informatie over het energieverbruik van huishoudelijke apparatuur. Apparaten met een A+++ en donkergroen label zijn de meest energiezuinige apparaten. Je kunt hiermee dus in een oogopslag zien hoe zuinig of niet zuinig het apparaat is. Ook het stroom- en waterverbruik zijn op het label te vinden. Je bespaart in kosten en bent milieubewust bezig!