Kruip in een heerlijk warm bed met een elektrisch deken

Nachtrust en je kamertemperatuur

Wanneer het buiten kouder wordt, zal de temperatuur in je slaapkamer waarschijnlijk ook dalen. Dit hoeft op zich geen probleem te vormen, maar een koude slaapkamer is niet bepaald wenselijk. Als je geen dubbelglas of andere goede isolatie in je slaapkamer hebt, dan zal het al snel te koud zijn in je slaapkamer. Een goede temperatuur in je slaapkamer is een belangrijke factor om een goede nachtrust te kunnen hebben. Als je het koud hebt, zal je moeilijker in slaap kunnen komen. Er wordt geadviseerd om een temperatuur tussen de 15 tot 18 graden in je kamer te hanteren. Wanneer het kouder dan deze temperatuur is, dan biedt een centrale verwarming een uitkomst. Een nadeel hiervan is dat de lucht snel te droog wordt. Je zou dan je raam iets open kunnen zetten, maar dit is weer onnodige energieverspilling.

Nooit meer rillend in je bed

Als je slaapkamer te koud is, je geen verwarming aan wilt zetten en je niet graag met kleding aan slaapt, dan is een elektrisch deken dé perfecte oplossing. Een elektrisch deken leg je tussen je matras en je hoeslaken. De meeste elektrische dekens hebben verschillende standen. Hoe hoger de stand, hoe warmer het deken wordt. OTTO heeft verschillende elektrische dekens waarmee je nooit meer rillend van de kou in je bed hoeft te liggen. Het verschil in de dekens zit tussen het aantal warmte standen, afmetingen, soort materiaal en overige opties, zoals automatische uitschakeling. De dekens zijn allemaal voorzien van een overhittingsbeveiliging.

Tips voor het gebruik

  • Hoe? We adviseren om 30 minuten voordat je naar bed gaat het deken aan te zetten. Leg het dekbed eroverheen, zodat de warmte onder de dekens blijft. Het beste is om een warmtestand aan te houden die net de kou uit je bed haalt. Een hogere stand is in het begin wel lekker warm, maar na 15 minuten heb je het al gauw té warm in bed.
  • Opmaken. Het elektrische deken mag nooit onder je kussen of je hoofd liggen. Je hoofd zorgt namelijk voor verkoeling van je lichaam. Je lichaam zou oververhit kunnen raken en je kunt ’s ochtends wakker worden met hoofdpijn. Het deken moet gelijkmatig over het matras worden gelegd, van de voeten tot de schouders.
  • ’s Nachts. Het deken kan je ’s nachts ook aan laten staan. Ze zijn beschermd tegen oververhitting. Hanteer dan wel de laagste stand, voordat je ’s nachts helemaal bezweet wakker wordt.
  • Wassen. De elektrische dekens zijn geschikt voor de wasmachine, omdat de schakelaar afneembaar is. Kijk goed op de verpakking of het label tot welke temperatuur je het deken kunt wassen.