Ontharen met epileerapparaat

Een epileerapparaat is een apparaat dat aangedreven wordt door batterijen en waarmee de ongewenste haartjes op het lichaam kunnen worden verwijderd. Epileren is net hetzelfde als scheren. Wanneer je haartjes epileert groeien deze minder snel terug dan wanneer je ze scheert. Met een epileerapparaat worden de haartjes namelijk niet afgesneden, maar worden de haartjes met haarwortel en al uit de haarzakjes getrokken. De werking van het epileerapparaat is als volgt; de haartjes worden als het ware uit de huid getrokken door roterende pincetten. Deze grijpen de haartjes vast, waarnaar ze losgetrokken worden. In sommige epileerapparaten zit een koelsysteem ingebouwd, waardoor het uittrekken van de haartjes minder pijnlijk is. Om alle haartjes te verwijderen moet de huid meerdere malen behandeld worden met het epileerapparaat.

Andere manieren om ongewenst haar te verwijderen

Naast het epileerapparaat zijn er andere manieren om van je ongewenste haren af te komen. Hoewel het epileerapparaat vaak wel de meest efficiënte manier is. Toch kiezen vele niet direct voor het epileerapparaat, omdat het vaak gepaard gaat met een vervelende en gevoelige pijn.

Harsstrips

In plaats van het epileerapparaat worden de harsstrips ook vaak gebruikt. Bij deze vorm van ontharen worden er velletjes met ars of wax op het lichaam aangebracht, na enkele minuten worden deze strips snel verwijderd, waardoor de haartjes in de hars of wax zijn blijven hangen. Erg belangrijk bij het gebruik van de harsstrips is het opwarmen van de wax. De strips neem je tussen beide handen en wrijft ze tegen elkaar, waardoor de strip in het midden warm en de hars zacht wordt. De haartjes blijven met deze methode ongeveer 3 tot 4 weken weg.

Sugarwax

Sugarwax of suikherhars is ook een vorm van ontharen. Het is niet hetzelfde als een epileerapparaat, maar je kunt het gemakkelijk zelf maken, waardoor het een goedkope manier is om te ontharen. Deze vorm van ontharen bestaat al heel lang. In Oosterse landen wordt het namelijk al eeuwenlang gebruikt.

Epileerapparaten bij OTTO

Voor de beste epileerapparaten neem je een kijkje in ons epileerapparatenassortiment. Verschillende epileerapparaten van de hoogste kwaliteit en van de beste merken vind je hier gemakkelijk terug. Een kleine investering voor een groot resultaat is gegarandeerd wanneer je een epileerapparaat bij OTTO besteld!