Wat is er zo bijzonder aan een fornuis set?

Een inbouwoven kan in tegenstelling tot staande apparatuur eenvoudig en probleemloos in de keuken integreren. Dit is bijvoorbeeld handig als je de oude keuken niet helemaal wilt vervangen, maar alleen een deel. Bovendien zijn ingebouwde fornuizen sets handig als je een fornuis en oven in één wilt. Omdat beide apparaten wel apart moet worden aangesloten, kun je dit het beste aan een professional over laten.

Inhoudsopgave

Wat zijn de voordelen van een ingebouwde fornuis set met keramische kookplaat?
Waarom zou je kiezen voor een ingebouwde fornuis set met gas?
Schoonmaken van het fornuis

Wat zijn de voordelen van een ingebouwde fornuis set met keramische kookplaat?

Keramische kookplaten zijn niet alleen zeer innovatief, maar ook energiebesparend en handig. Bovendien zien de ingebouwde fornuizen met keramische kookplaten er erg mooi uit en geven de keuken een stijlvolle en moderne flair. Verder verwarmen pannen op een keramische kookplaat ook nog eens veel sneller. Daarnaast is het risico op brandwonden veel kleiner, omdat het om de kookplaat heen niet heel heet wordt.

Waarom zou je kiezen voor een ingebouwde fornuis set met gas?

Professionele koks zweren hier al langer bij, maar ook onder de amateurkoks is hij al tijden meer dan populair: het gasfornuis. Dit is geen wonder, het gasfornuis verwarmt namelijk niet alleen snel, maar is ook kostenbesparend. In vergelijking met een elektrisch fornuis bespaart een gasfornuis ook nog eens 30 procent meer energie. Bovendien kun je de temperatuur van de oven met het gas ook snel afstellen. Als de kookplaat wordt uitgeschakeld, koelt deze ook snel weer af. Speciaal kookgerei is voor een gasfornuis niet nodig.

Schoonmaken van het fornuis

Het fornuis schoonmaken is geen leuke klus, maar het moet wel gebeuren. Wanneer je grondig je fornuis wil schoonmaken een paar tips. De oven in het fornuis kan je het beste schoonmaken met ovenreiniger. Let op dat je niet op het verwarmingselement spuit. Daarnaast kan je, wanneer het fornuis op gas verwarmd, de pandragers laten weken. Deze gietijzeren pandragers worden over het algemeen vrij vet door het koken. Door ze te weken in kokend water met soda kan je ze prima ontvetten. Om roest te voorkomen, moet je ze na het weken wel weer goed afdrogen. De rest van het fornuis kan je met speciaal schoonmaakmiddel schoonmaken, maar wanneer je dit niet in huis hebt, voldoet afwasmiddel ook.