Met een inbouw koelkast integreer je de koeling perfect in je keuken

Een koelkast is een essentieel onderdeel van de keuken. Een verkoelend biertje of glas water in de zomer en de mogelijkheid om etenswaren zoals beleg langer te kunnen bewaren. De etenswaren blijven langer houdbaar omdat het in de koelkast, ofwel ijskast, maar een paar graden boven nul is. Dit remt namelijk het bederven zonder de smaak van de etenswaren te veranderen.

Er zijn verschillende type koelkasten te krijgen. Zo zijn er tafelmodel koelkasten, side-by-side koelkasten en koel-vriescombinaties. Maar wil je de koelkast goed betrekken bij de rest van de keuken in plaats van de witte standaard koelkast te plaatsen? Ga dan voor een inbouw koelkast.

Inbouw koelkast

Door te kiezen voor een inbouw koelkast, kan je de koelkast perfect integreren in het interieur van jouw keuken. Je hoeft niet langer tegen de witte saaie koelkast aan kijken. De inbouwkoelkast zorgt ervoor dat de koelkast niet langer de blikvanger van jouw keuken is. Inbouw koelkasten zijn namelijk uitermate geschikt om te monteren in een hoge kast. Je kunt inbouw koelkasten niet onder het aanrecht monteren, daarvoor moet je kiezen voor een onderbouw koelkast. Naast de koelruimte is ook een vriesgedeelte erg handig. Wat betreft de inbouw koelkast is het mogelijk om voor een inbouw koelkast met vriesvak of een inbouw koel-vriescombinatie te kiezen.

Voordat je een inbouw koelkast aanschaft is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van de keuken, de beschikbare nis-maat en de manier waarop de koelkast gemonteerd moet worden. Heeft de inbouw koelkast een sleepdeur of een deur-op-deur? Ook de draairichting van de deur is van belang. Kijk goed of je wilt dat de inbouw koelkast naar links of rechts open draait. Kijk ook naar of de inbouw koelkast over een No-Frost systeem beschikt. Dit systeem zorgt ervoor dat je geen last hebt van ijsvorming in het vriesgedeelte. Dit kan van pas komen omdat je zo de inbouw koelkast gemakkelijker schoon kunt houden.

Over het algemeen zijn inbouw koelkasten makkelijk te monteren. Ben je niet zo handig of heb je er simpelweg geen tijd voor, kies er dan voor om een monteur te laten komen. Een ervaren monteur heeft zonder problemen de inbouw koelkast zo gemonteerd. Zo heb je binnen no-time een nieuw koelkast in jouw keuken en heb je er zelf geen omkijken naar.

Inbouw koelkasten bij OTTO

In het assortiment koelkasten op otto.nl vind je naast side-by-side koelkasten, koel-vriescombinaties, gewone koelkasten en wijnkoelkasten ook inbouw koelkasten. De inbouwkoelkasten variëren qua grootte en vriesmogelijkheden. Er zijn inbouwkoelkasten met kleine interne vriesvakken en speciale vriesgedeeltes. Alle inbouw koelkasten bij OTTO hebben een energiewaarde van A+ of A++, wat wil zeggen dat ze energie zuinig zijn. Zo kan je de koelkast integreren in het interieur van de keuken en milieu vriendelijk bezig zijn!