Inbouwapparatuur eenvoudig schoonmaken

Als we het over inbouwapparatuur hebben linkt men dit meestal gelijk aan de keuken. Logisch, want het meeste inbouwapparatuur is hier terug te vinden. De inbouwapparatuur wordt vergrendeld aan het aanrecht en de grote ‘machines’ verdwijnen netjes in het keukenblok. Onder inbouwapparatuur verstaan we onder andere:
  1. De kookplaat
  2. Het fornuis
  3. De koelkast
  4. De magnetron
  5. De oven
  6. De vaatwasser
  7. De wasmachine
  8. Een kokend-water-kraan

Tips voor het schoonmaken van inbouwapparatuur
Magnetron, koelkast, vriezer en oven
Het schoonmaken van inbouwapparatuur kan erg lastig zijn. Toch is het belangrijk dat de keuken met al haar inbouwapparatuur goed schoongemaakt wordt. Het is immers de plek waar het eten bereid wordt en voedsel opgeslagen wordt. Er zijn een hoop verschillende schoonmaakspullen die je hierbij kunnen helpen.

De magnetron, oven en koelkast kun je eenvoudig schoonmaken met een sopje en een spons. Gebruik een ontvettende zeep. Het voordeel van inbouwapparatuur is dat je alleen nog maar de binnen- en voorkant schoon moet maken. Dat scheelt een hoop schoonmaakwerk. De glazen deuren van de magnetron en de oven kun je makkelijk ontvetten met warm water, een citroen en een oude krant. De glazen deuren van je inbouwapparatuur zullen glanzen alsof ze nieuw zijn. Ook de vriezer is geen moeilijke klus. Deze dien je wel te ontdooien. Zet een lege teil in je vriezer en zet de vriezer uit. Het ijs zal ontdooien en de teil zal het water opvangen. Appeltje eitje.

Gasfornuis en een elektrische kookplaat
Ook het gasfornuis of de elektrische kookplaat behoren tot de inbouwapparatuur van je keuken. Omdat hier je eten op bereid wordt, wordt het gasfornuis of je elektrische kookplaat niet alleen snel vies, maar is het ook belangrijk dat deze goed schoongemaakt worden. Reinig het goed met een nat doekje en wat sop. Voor het hardnekkige vuil gebruik je een schuursponsje. Kijk wel uit voor krassen op je gasfornuis!

De vaatwasser en de wasmachine
Dit soort inbouwapparatuur heeft vaak een eigen reinigingsprogramma. Voor elke vaatwasser of wasmachine kan dit anders zijn. Maar met een simpele druk op de knop is het gauw gebeurd. Het reinigen van dit soort inbouwapparatuur vind je makkelijk terug in de gebruiksaanwijzing.