De lekkerste gerechten maak je met behulp van kookpannen

Wanneer het tijd is om te settelen en het ‘Huisje, boompje, beestje’ thema aanbreekt, betekent dat ook het huishouden voor eigen rekening komt. Poetsen, opruimen, boodschappen, stoffen en koken behoren tot je nieuwe dagelijkse bezigheid. Hoewel deze bezigheden niet altijd voor stress hoeven zorgen, wordt het vaak ook niet als hobby gezien. Tenminste, het poetsen en het opruimen lijkt over het algemeen niet de favoriet te zijn. Koken daarentegen kan voor menig mens juist ware ontspanning betekenen en behoort vaak in het lijstje ‘Hobby’s’ thuis.

Is koken je hobby en ben jij van plan om de vleugels uit te slaan, dan zal je ook een kookpannenset moeten aanschaffen. Er zijn wat dingen waar je op moet letten wanneer je zo’n kookpannenset gaat kopen. Zorg dat de kookpannen die koopt duurzaam zijn, goed geleiden, niet aanbakken en goed te reinigen zijn. Deze kookpannen zullen wat prijziger zijn, maar hebben een kwalitatief hoge waarde.

Waar op letten bij kookpannen?

Kookpannen zijn er in verschillende vormen, maten en materialen. Zo zijn er speciale kookpannen voor specifieke gerechten. Wil jij een stoofgerechtje maken, dan is de braadpan de ideale kookpan. Verder zijn er speciale pannenkoeken- poffertjes en wafelpannen en pak je voor een gebakken ei de koekenpan. Al deze kookpannen kunnen bestaan uit verschillende materialen. Welk soort materiaal jij prefereert hangt af van jouw kooktechniek, je wensen en je persoonlijke smaak. De twee meest voorkomende kookpannen zijn:

Gietijzeren kookpannen
De gietijzeren kookpannen hebben even nodig om warm te worden, maar wanneer de warmte over de hele pan verdeeld is, blijft deze warmte lang hangen. Zo geleidt de warmte na toevoeging van koud water of koude gerechten snel.

Carbon staal kookpannen
De carbon staal kookpannen worden snel en gelijkmatig tot een hoge temperatuur verwarmd. Carbon staal geleid de warmte minder goed dan andere metalen. Het carbon staal wordt voornamelijk gebruikt voor een wok of een koekenpan. Het materiaal is lichter dan ander materiaal en wordt daardoor vaak gebruikt om op de camping te koken.

Kookpannen bij OTTO
Bij OTTO vind je verschillende soorten kookpannen. Ook in de hierboven geschreven materialen zal je kookpannen vinden op de webshop. Of je nu een pannenkoek wil bakken of je overgebleven groenten wil wokken, de kookpannen van OTTO helpen je een handje.