De trends van nu: losse krullen maken met een krultang

Wanneer je aan de slag gaat met een krultang, is een goede verzorging van de haren essentieel. Om je haar zo goed mogelijk te kunnen verzorgen is het belangrijk om te weten welk type haar je hebt. De haren van de vrouw zijn namelijk  onder te verdelen in 4 verschillende types.  Zo heb je stijl haar, golvend haar, krullend haar en kroes haar. Op de een of andere manier lijken vrouwen niet snel tevreden te zijn met het type haar dat zij gekregen hebben. Zo zie je vaak dat vrouwen met stijl haar zichzelf liever met krullen zouden zien en de kroeskrullen worden het liefst vervangen door stijl haar. Om hier een oplossing voor te bedenken zijn er verschillende apparaten uitgevonden om van jouw haar een nieuwe coupe te maken. Wanneer je dus stijl haar hebt en het toch liever van die mooie losse krullen doet zoals veel beroemdheden, dan is de krultang de juiste oplossing voor jou.

De krultang

Tegenwoordig zijn er ook stijltangen waarmee je zowel je haar kunt stijlen, als mooie krullen kunt maken in het haar. Een oplossing voor mensen die het liefst afwisselen in hun haarstijl. Belangrijk is om voor het aanschaffen van een krultang, te bedenken wat voor soort krullen je wilt: losse krullen, pijpenkrullen, grote krullen. Er zijn veel verschillende soorten krultangen, de maten krultangen, met of zonder een klepje, warmterollers, verschillende warmte standen, noem maar op.   

Handige tips voor het gebruiken van een krultang

Goede haarverzorging is erg belangrijk. Zo mag je je haar niet te vaak wassen, borstel niet te ruw en begin aan de onderkant van je haar, gebruik niet te vaak een krultang en stijltang en verzorg het goed met fijne producten. Voor meer  tips kun je terecht bij beautyblogs. Beautybloggers posten vaak how-to-filmpjes hoe je de mooiste krullen krijgt en welke verzorging daarbij van belang is. Zo is dat kapsel van die filmster ineens binnen handbereik.
Let altijd goed op onderstaande drie punten bij het gebruik van een krultang:

Bescherming

Voordat je met de krultang aan de slag gaat is het zeer belangrijk dat je een beschermlaagje op je haar aanbrengt. Een hitte beschermende spray is dan ook van belang bij het gebruik van een krultang. Ook kun je een paar druppels serum gebruiken voor de  bescherming van je haar. Gebruik vooral niet te veel serum, je haar kan er erg vet van worden. Deze producten kun je vinden bij de drogisterijen.

Haartypen

Het verschillende type haar zijn hierboven al kort besproken. Buiten dat het gaat om stijl, golvend, krullend of kroes haar, is het ook belangrijk om te weten wat voor structuur je haar heeft. Is het dun of juist dik? Bij dun haar blijven krullen niet altijd even goed zitten, vaak blijft het beter zitten als je de krullen erin zet 1 dag nadat je het hebt gewassen, dan zijn je haren iets stugger dan op dag 1. Dik haar kan juist weer heel zwaar zijn waardoor een goede stevigheid gewenst is om zolang mogelijk te kunnen genieten van je mooie coupe

Gebruik je krulset niet iedere dag

Hoe je het ook went of keert, de hitte van de krultang is natuurlijk niet goed voor je haar zal altijd een beschadiging aanbrengen. Hoe goed je het ook beschermt. Geef je haar daarom soms wat rust en laat de krulset zo nu en dan in de kast staan. Zo heeft je haar de tijd om te herstellen.