Optimaal ontspannen met een massage apparaat

Massages zijn heerlijk om te ontspannen. Maar daarnaast kunnen massages ook verschillende lichamelijke klachten verlichten. Een massage zorgt er namelijk voor dat spieren worden losgemaakt en hierdoor helemaal ontspannen. Daarnaast stimuleert een massage ook de doorbloeding van de huid en het spierweefsel. Een goede doorbloeding zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen, waardoor klachten zoals spierpijn kunnen worden verzacht of verholpen. Helaas is er niet altijd een masseur in de buurt wanneer jij wilt genieten van je massage. Om dit op te lossen kan je een massage apparaat aanschaffen, zodat je van niemand meer afhankelijk bent, wanneer je wilt ontspannen.

Massage apparaten voor verschillende zones

Een belangrijk punt om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een massage apparaat is voor welk lichaamsdeel je het apparaat wilt gebruiken. Er zijn namelijk verschillende soorten massage apparaten te vinden, die vaak geschikt zijn voor het masseren van specifieke lichaamsdelen. Zo zijn er bijvoorbeeld massage apparaten speciaal voor de rug. Omdat de rug een gevoelig deel van het lichaam is, is het ook niet gek dat er massagekussens zijn speciaal gericht op de rug. Om een massage apparaat als een massage kussen te gebruiken, kan je deze het best op een stoel of bank plaatsen. Zo zit je in de juiste houding en zijn de massageknoppen in het massage apparaat gericht op de juiste zones. Daarnaast zijn er ook massage apparaten speciaal voor de nek. Een gespannen nek kan hoofdpijn en vermoeidheid tot gevolg hebben. Een massage kussen speciaal voor de nek kan er voor zorgen dat de spanning in de spieren van de schouders en de nek wordt verminderd. Er zijn ook massage apparaten te vinden specifiek voor armen, benen en het zitvlak.

Type massages

Verschillende massage apparaten maken gebruik van verschillende massagetechnieken. Wat betreft een massage apparaat, wordt er onderscheid gemaakt tussen 4 verschillende massagetechnieken.

  • Klopmassage. Bij een massage apparaat dat gebruikt maakt van de klopmassagetechniek imiteren de massageknoppen de beweging van kloppende vingertoppen of handen. Vaak kan je de intensiteit van de massage verstellen op het massage apparaat. Een massage apparaat dat werkt met de klopmassage, vermindert stijve spieren en bevordert daarnaast de bloedcirculatie.
  • Rolmassage. Massage apparaten op basis van de rol massage zijn gericht op de bloedsomloop en het strakker en gladder maken van de huid. Deze massage apparaten opereren oppervlakkiger dan bijvoorbeeld apparaten op basis van de klopmassage. Wanneer je gaat voor ontspanning is een massage apparaat met de roltechniek zeer geschikt.
  • Shiatsu-massage. Met deze techniek kunnen veel verschillende klachten worden aangepakt. Een massage apparaat met deze techniek bootst de beweging en druk van ronddraaiende en rollende vingers, handpalmen en duimen na. De techniek dringt door tot dieper gelegen weefsels en spieren. Een massage apparaat met deze techniek is effectief voor het aanpakken van klachten, maar ook ideaal voor het bieden van ontspanning.
  • Vibratiemassage. Dit is de meest simpele massage techniek. Massage apparaten met deze techniek verhelpen stijve spieren en zijn goed voor de bloedcirculatie.

Een andere optie om te ontspannen is om te kiezen voor een massage apparaat met infrarood warmte functie. Een infrarood massage maakt de spieren losser doordat ze worden verwarmd en door het speciale licht dringt het diep door in de huid.