Mondkapjes voor niet-medisch gebruik

Onze mondkapjes zijn herbruikbare en wasbare stoffe mondkapjes. De binnenkant van het mondkapje is gemaakt van katoen, wat zorgt voor een aangenaam draagcomfort. Veel van deze mooie mondkapjes zijn gemaakt van stof met een hippe en trendy print. De mondkapjes zijn uitwasbaar op 60 graden. Bij bepaalde type mondkapjes is er een ingewerkte opening aan de binnenkant waar een bijpassende filter in past. De elastische banden zorgen voor een optimale pasvorm en een fijn draagcomfort.

Community-maskers zijn mondkapjes voor niet-medisch gebruik. Het gaat bij deze mondkapjes niet om een medicinaal product en ook niet om een persoonlijk beschermingsmiddel. Het heeft geen bijbehorend certificaat en wordt ook niet medisch getest. Community-maskers filteren geen ziektekiemen of virussen uit de adem en beschermen niet tegen een mogelijke overdracht, omdat voor deze maskers geen vereiste beschermende werking is aangetoond.

Ook bij het dragen van een mondkapje blijft regelmatig handen wassen en het aanhouden van de veilige afstand tot andere personen noodzakelijk! Omdat een niet-medisch mondkapje slechts beperkt beschermt, kan dit geen vervanging zijn voor het afstand houden van anderen, de hygiënemaatregelen en de (thuis)isolatie van personen met gezondheidsklachten.

Community-maskers moeten na gebruik elke keer ten minste op 60 graden worden gewassen en vervolgens volledig worden gedroogd. Let ook op de wasinstructies van de fabrikant met het maximaal aantal wascycli waarbij de stevigheid en functionaliteit van het community-masker behouden blijft.

Meer informatie over gebruik van mondkapjes voor niet-medisch gebruik vind je op de website van het RIVM (www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/mondkapjes) Robert Koch Institute (www.rki.de) of het Instituut voor Drugs en Medische Hulpmiddelen (www.bfarm.de). Set mondkapjes van Haily's met vijf verschillende designs. Gemakkelijk te hanteren. Met een bandje te bevestigen. 

De mondkapjes voor niet-medisch gebruik zijn meestal gemaakt van een combinatie van katoen en kunstvezel en zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en verschillende designs. Ze zijn makkelijk te hanteren en met een bandje te bevestigen.