438 artikelen

Potten en pannen

Potten en pannen zijn een must in iedere keuken. Al het eten wordt bereid in pannen en de potten zijn een handig hulpje voor het opbergen van bepaalde ingrediënten. Zo kun je spaghetti, rijst, noodles of havermout goed bewaren in potten. De pannen zijn het volgende stadium van deze opgeborgen ingrediënten. Hierin worden de ingrediënten klaar gemaakt tot een heerlijk gerecht. De potten en pannen vullen elkaar aan in de keuken. Van braadpannen tot aan grillpannen en van complete pannensets tot aan een enkel exemplaar steelpan; in de webshop van OTTO vind je al deze potten en pannen met gemak terug.

De geschiedenis van potten en pannen

Het gemak van de potten en pannen zoals we dat nu kennen is lang niet altijd zo geweest. Ver voordat de potten en pannen zijn intreden deden, werd er op andere manieren voedsel bewaard of bereid. Vroeger werd voedsel bewaard in tonnen met verschillende ingrediënten op het goed te houden. Melk werd bijvoorbeeld gekookt zodat het langer houdbaar zou zijn, zuurkool en pekelvlees werd in zout of zuur gelegd, vruchten werden gedroogd, kaas werd gestremd en vis en worst werd gerookt. Nog langer geleden werd er gekookt in zelfgemaakte pannen van natuurlijk materiaal.

De essentie van potten en pannen

De keuken is tegenwoordig het middelpunt van het huis. Het is een ruimte waar zorg voor gedragen wordt en waar graag uitgebreid gekookt wordt voor geliefdes en gasten. Want liefde gaat door de maag zegt men wel eens. De potten en pannen brengen harmonie in de keuken, want zonder de potten en pannen verschijnt er geen maaltijd op tafel wat met liefde door de maag zal gaan. De essentie van de potten en pannen wordt vaak onderschat, terwijl ze zo belangrijk zijn. Een goede investering in je potten en pannen kost je op lang termijn alleen maar minder geld; de potten en pannen gaan langer mee, werken fijner en maken het eten nog lekkerder dan dat het van naturen al is.