Volautomatische koffiemachine

Met een volautomatische koffiemachine ben je van alle gemakken voorzien. Met een druk op de knop wordt de lekkerste koffie voor je gemaakt. Van espresso tot aan macchiato, de volautomatische koffiemachine weet precies hoe het moet.

Wat is een volautomatische koffiemachine precies?

De volautomatische koffiemachine is een intelligent apparaat dat precies weet hoe de beste koffie gezet moet worden. Zo malen zij precies de juiste hoeveelheid koffiebonen, gebruiken de juiste hoeveelheid melk en drukken de koffiemaling exact aan. Voor het gemak, de snelheid en de beste kwaliteit kies je voor een volautomatische koffiemachine. Er zijn zelfs volautomatische koffiemachines die na afloop de koffiedrab afvoeren, zichzelf schoonmaken en ervoor zorgen dat zij kalkvrij blijven. Je zou bijna zeggen dat je een robot in huis haalt wanneer je kiest voor een volautomatische koffiemachine!

Het ontstaan van koffie

Het warme drankje genaamd koffie wordt al eeuwen gedronken en is daarmee een belangrijk handelsproduct. De eerste koffie werd (hoogstwaarschijnlijk) gedronken in het Oost-Afrikaanse Kaffa. Naar alle waarschijnlijkheid hebben de Arabieren de productie van de koffiebonen in werking gezet. Koffie werd spoedig populair in de Islamitische landen, waarnaar deze populariteit gauw overzees trok.

Inmiddels is koffie zo populair dat het niet meer weg te denken is uit het dagelijkse leven. Zo is koffie vaak het eerste drankje dat op een dag wordt genuttigd. Omdat niet iedereen houdt van de sterke smaak van koffie, zijn er door de jaren heen een hoop verschillende koffievarianten uitgevonden. Zo wordt koffie vaak gecombineerd met melk, waardoor de sterke koffiesmaak verzacht wordt en het koffie drinken toegankelijker is geworden voor een grote doelgroep.

De verschillende koffiesoorten

De arbeid die vroeger nodig was om een kopje koffie te zetten wordt tegenwoordig overgenomen door volautomatische koffiemachines. Ook deze machines weten raad met de verschillende soorten koffie. De soort koffie die je drinkt zegt zelfs wat over je persoonlijkheid. Wat voor koffiedrinker ben jij? En wat zegt dat over jouw persoonlijkheid?

Espresso

Wanneer jij een echte espressodrinker bent dan wordt je omschreven als een humeurige harde werker die erg doelgericht is. Je geniet echt van de smaak van koffie. Een zeldzame eigenschap, want koffie wordt liever gedronken in een milde variant (gecombineerd met melk bijvoorbeeld). Een volautomatische koffiemachine is voor de espressodrinker ideaal voor het beste kopje espresso en de heerlijke smaak van koffie.

Zwarte koffie De zwarte koffiedrinker is direct en recht door zee. Je houdt van minimalisme en houdt totaal niet van nonsense. Je bent prettig in de omgang, hoewel je soms ook wat lastige trekjes kunt hebben.

Cafe MochaVrolijk en creatief is de cafe mocha drinker. Eigenlijk ben je een nep-koffie drinker, want de smaak van koffie is niet je favoriete smaak. Koffie drink jij voor de kleine opkikker. Een volautomatische koffiemachine zou jij ook niet zo snel in huis nemen. Zo vaak drink je namelijk geen ‘echte’ koffie.

Cappuccino; Houd je van cappuccino? Dan ben je een warme, optimistische extravert. Je hebt niet echt oog voor detail, bent vrij onoplettend maar wel altijd positief. De volautomatische koffiemachine is ideaal voor in jouw keuken. Je houdt van nieuwe ervaringen, waarbij de volautomatische koffiemachine goed van pas komt. Probeer eens een totaal andere koffie. Jij staat namelijk overal voor open.

Geen koffieDrink je geen koffie? Dan is het tijd dat je daar aan gaat beginnen! Met de volautomatische koffiemachine ga jij gegarandeerd van koffie houden