Geef je gerechten een heerlijk knapperige korst met een oven

Ovens bij OTTO

De oven is een apparaat welke tegenwoordig niet meer kan ontbreken in je keuken. Met een oven kan je gerechten garen en een heerlijke knapperige korst geven. Vooral kaas bovenop het ovengerecht is bij veel Nederlanders een favoriet. OTTO heeft diverse ovens in haar assortiment. Er zit verschil tussen inbouwovens of losse ovens. Je keuze is afhankelijk van je keuken. Als je tussen je keukenblokken ruimte over hebt, kun je het beste voor een inbouwoven kiezen. Hiermee vorm je een mooi geheel met de keuken en de oven. Wanneer het lastig is om de oven in te bouwen, kan je natuurlijk ook altijd kiezen voor een losse oven. Bij de beschrijving van de ovens kun je lezen welke eigenschappen de producten hebben..

Oven schoonmaken

De oven heeft als voordeel dat je gerechten er heerlijk in kunt voorbereiden, maar het heeft ook een groot nadeel. Het eten kan af en toe opspetteren of er vallen stukjes op de bodem van de oven en deze kunnen snel gaan aankoeken. Dit is vaak een lastig en vervelend karwei om schoon te maken. Wanneer je dit niet vaak genoeg doet, kunnen de aangekoekte stukken gaan verbranden en dan zal de oven snel gaan stinken. Vervolgens geven we je enkele tips om je oven goed te kunnen schoonmaken.

Stap 1 - voorverwarmen

Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden. Pak een ovenschaal en vul deze met een blokje soda en warm water. Wanneer de oven op temperatuur is, kun je de ovenschaal in de oven zetten. Laat deze vervolgens ongeveer 30 minuten in de oven staan.

Stap 2 - poetsen

Na een half uur haal je de ovenschaal uit de oven. Een groot deel van het water en is verdampt tegen de wanden. Laat de oven iets afkoelen en wanneer je temperatuur het toelaat, met een vochtige doek de wanden schoonmaken. Door de soda is het vuil iets losgelaten en daarom kun je het makkelijker schoon krijgen.

Stap 3 - bakplaat

De bakplaat is meestal de vuilste plek van de oven. Haal deze, indien mogelijk, uit de oven en leg er ook laagje kokend water en soda op. De soda zorgt ervoor dat de plaat ontvet wordt. Laat het een uurtje ontrekken en hierna kan je het vuil eenvoudig van de bakplaat halen.

Stap 4 - frisse geur

Om je oven weer fris te laten ruiken kun je er tot slot een bakje met warm water en citroensap inzetten. Laat het water koken en zorg dat de oven een tijdje dicht blijft. Na verloop van tijd zal je oven weer heerlijk fris ruiken.