Ondergoed voor je kleintje met drukknopen

Baby ondergoed heb je nooit te veel. Baby’s moeten nou eenmaal vaak worden verschoond, want ze maken veel vlekken in hun kleertjes, door een luier- of melkongelukje. En dat is ook niet erg, want het meeste baby ondergoed kan heel eenvoudig worden verwisseld. De handige drukknoopsystemen van de rompertjes bijvoorbeeld, zorgen ervoor dat je een baby super snel verschoont, zelfs als je kleintje niet meewerkt. Daarnaast zorgen het ondergoed met envelopsluiting ervoor dat je de vieze kleding niet over het hoofdje van de kleine hoeft uit te trekken. Super handig en hygiënisch!

Hoe kun je baby ondergoed het beste wassen?

Bij baby kleding is het natuurlijk extra belangrijk dat het op de juiste manier gebeurt, omdat baby’s nog zo kwetsbaar zijn. Zeker het wassen van vies baby ondergoed moet je goed aanpakken, omdat dit veel bacteriën kan bevatten. Pas daarom de volgende stappen toe:
  1. Maak je wasmachine zo nu en dan goed schoon. Laat een lege trommel op 90 graden draaien met een scheut soda of natuurazijn erin.
  2. Voor hydrofiele luiers kies je een programma van 60 graden, zodat je zeker weet dat alle bacteriën dood zijn. Voor al het andere ondergoed kun je beter 30 of 40 graden kiezen. Zo krimpt of beschadigd het ondergoed niet. Kijk voor de zekerheid altijd op het waslabel.
  3. Was nieuwe babykleding altijd eerst voordat je het bij je kindje aantrekt.
  4. De huid van je baby is ontzettend gevoelig. Daarom is het beter om geen wasverzachter te gebruiken, zeker niet in de eerste maanden.
  5. Doe baby ondergoed niet in de droger, maar hang het op een wasrek.
  6. Je kunt ondergoed eventueel strijken. Door de hitte van het strijkijzer weet je zeker dat alle bacteriën gedood zijn.