Babybedden voor elke fase van een baby

Babybedden zijn geschikt voor baby’s die de wieg zijn ontgroeid. De kleine bedden zijn praktisch omdat ze vaak in hoogte verstelbaar zijn. Zo hoef je gelukkig niet te bukken om de baby uit het bed te tillen. Als de baby wat groter is, kun je ervoor kiezen om de lattenbodem van het babybed naar beneden te zetten, zodat de zijkanten van het bed hoger zijn en de baby er niet gemakkelijk uit kan rollen of vallen. Ook niet wanneer deze gaat zitten of proberen te staan.

Het matras in een babybed

Voor een goed babybed is het essentieel dat het matras ook geschikt is voor de baby. Kies hiervoor een ledikantmatras. Deze matrassen zijn voor baby’s fijn en zorgen bovendien voor een fijne en stille nachtrust. Een ledikantmatras zorgt ervoor dat baby’s feilloos in slaap kunnen vallen en ondersteunt zelfs de kleinsten tijdens het slapen en woelen in het babybed.

Een doorgroeiledikant

Voor de ouders die eigenlijk geen verschilldende soorten babybedden willen kopen maar één bed willen aanschaffen voor de eerste vijf of zes levensjaren van hun kind, kunnen het beste een doorgroeiledikant kopen. Dit babybed wordt ook wel een meegroeibed genoemd. Deze bedden zijn vaak uittrekbaar of kunnen worden afgebroken, zodat het bed kan meegroeien met het kind.