Mooie babykleding voor de allerkleinsten

Rompertjes voor iedere baby

Is er een kleine op komst? Dan kunnen rompers niet ontbreken! Een romper is het ideale kledingstuk voor baby’s. Eeuwen geleden werden baby’s ingewikkeld in lappen stof voor de warmte, maar in de modernere tijden zijn functionele babypakjes ontstaan, zoals rompertjes. Rompertjes zijn eendelige babypakjes (met lange of korte mouwen) waarbij de rug altijd bedekt is, omdat het kledingstuk een combinatie is van een hemdje en een broek. Een romper sluit je gemakkelijk met drukknoopjes. Deze drukkers zijn gemaakt om snel een luier te kunnen verschonen, aangezien je alleen de drukkertjes hoeft los te maken. Rompers zijn er in talloze modellen en kleuren, met veel leuke prints van figuren en dieren.

Naast de makkelijke rompers, is er een groot aanbod met andere leuke babykleding, voor zowel jongetjes als meisjes. Zo kan je de kleinste maten shirts en broekjes, sokjes, pyjama’s, schoentjes en schattige mutsen voor koudere dagen vinden. Babykleding is meestal gemaakt van zachte en soepele materialen, voor een ideale pasvorm voor je baby. Zowel basic kleding met effen kleuren als babykleding met printjes en figuren als streepjes, konijntjes en Nijntje en Winnie the Pooh zijn zeer populair.

Een ooievaar als geluksbrenger

Je kent vast wel het bekende fabeltje dat de ooievaar baby’tjes komt brengen! Het fabeltje stamt waarschijnlijk uit de 18e eeuw. Een juiste verklaring voor het ontstaan van de fabel bestaat niet, maar velen koppelen het verhaal aan het feit dat een ooievaar symbool staat voor geluksbrenger en een ooievaar zich veelal nestelt dicht in de buurt van mensen, bij voorkeur op schoorstenen. Het symbool van de ooievaar komt uit Duitsland en is in 1909 populair geworden in Nederland sinds de geboorte van Princes Juliana.

Feestelijke babyshower

Als je zwanger bent, zal je ongetwijfeld verrast worden met een babyshower. Een babyshower is een feestelijke gelegenheid om de aanstaande moeder te verrassen en in het zonnetje te zetten met babycadeautjes, roze of blauwe slingers en taart. Meestal zijn het familie en vrienden die het feest organiseren. Het ritueel is aan het eind van de 18e eeuw ontstaan in Noord-Amerika, waar de immigrant Franz Schauer zilveren voorwerpen persoonlijk graveerde voor onder andere geboortes. Middels een babyshower kon hij zijn verkoop stimuleren en zijn populariteit vergroten. De gebeurtenis dankt zijn naam dan ook aan de immigrant ‘Schauer’. Traditioneel gezien is een babyshower alleen voor vrouwen, om kennis en ervaringen uit te wisselen en de aanstaande moeder goed voor te bereiden. Tegenwoordig zijn ook mannen welkom en kan elke geboorte van een kind worden gevierd met een babyshower, in tegenstelling tot vroeger toen alleen de geboorte van een eerste kind feestelijk vooraf werd gevierd.

Babykleding en babyartikelen bij OTTO

OTTO biedt een groot assortiment babykleding van mooie babymerken, zoals Babyworld en Klitzeklein. De leukste pyjama’s en babypakjes vind je in onze webshop en bestel je in de kleinste maten gemakkelijk online. Ook hebben we veel kledingsetjes, bestaande uit een shirtje met een bijpassende legging of broek, en diverse babyartikelen: omslagdoeken voor na het wassen, speentjes, voedingsflessen en wagenzakken met ritssluiting en capuchon voor onderweg.