Babymatras kopen?

Een babymatras moet aan een aantal eisen voldoen. Aangezien baby’s heel kwetsbaar zijn moet het matras veerkrachtig zijn en lekker zacht. Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen dat je baby de hele nacht wakker ligt en daardoor ook jou wakker houdt. Niets is vervelender dan een matras schoonmaken, maar een babymatras schoonmaken komt wel eens vaker voor. Daarom moet een babymatras makkelijk schoon te maken zijn.

Afmetingen babymatras

Een babymatras is meestal 9 centimeter dik. Het matras moet namelijk niet te dik zijn en ook zeker niet te dun. Dit zal er anders voor zorgen dat je baby niet makkelijk doorslaapt. Er zijn veel soorten babymatrassen beschikbaar. Zo vind je in onze webshop babymatrassen van koudschuim. De maat van het matras is afhankelijk van hoe groot het babybedje is.

Verschillende babymatrassen

Je hebt een ledikant matras maar ook een babymatras voor een wiegje. Wanneer je een matras koopt voor een wiegje moet je de juiste afmetingen aanhouden. Hij moet niet te groot zijn, want dit resulteert in bobbels. Hij moet ook zeker niet te klein zijn, want dan kan het kindje tussen het matras en het bedje komen. Meet dus altijd goed de afmetingen op!