Warme en hippe babymutsjes!

Schattige mutsjes

Baby’tjes zijn zeer vatbaar voor kou en ziekten. Daarom is warme kleding belangrijk. Om het hoofdje van een baby lekker warm te houden in de winter, zijn er schattige babymutsjes. De meesten zijn gebreid of gemaakt van fleecestoffen, zodat ze lekker zacht zijn. Het merk KlitzeKlein heeft een leuk en gevarieerd aanbod babykleding en babyaccessoires, speciaal voor elke baby. Van rompers, tot babypakjes en winterkleding. Ze hebben een schattig aanbod babymutsjes, verkrijgbaar in allerlei varianten, maten en kleuren. Veel mutsen zijn voorzien van sterren, strepen of bolletjes als patroon voor een speels uiterlijk.

Naast mutsen voor baby’s, zijn er ook kleine handschoenen en warme sjaaltjes verkrijgbaar. Vaak zijn er leuke sets, bestaande uit een muts, handschoenen en een sjaal, waarbij de materialen en kleuren bij elkaar passen. Leuk om te geven als cadeau of om je kleintje mee te verblijden.

Verkoudheid bij baby’s

Kinderen zijn kwetsbaarder dan volwassen, aangezien ze nog weinig afweer hebben ontwikkeld tegen ziekten en virussen. Bovendien verspreiden virussen zich snel op crèches. Je zult daarom merken dat baby’s af en toe een verkoudheid oplopen. Wat is een verkoudheid eigenlijk? Het is simpelweg een ontsteking in het slijmvlies in de bovenste luchtwegen. Meestal heb je dan last van een loopneus en een zere en droge keel door veel hoesten. Baby’s en peuters zijn gevoelig voor een verkoudheid en zullen meer pijn hebben dan volwassen. Daarom is het belangrijk dat je ze goed verzorgt, zodat ze snel van de verkoudheid af zullen zijn. We zullen je enkele handige tips geven:

  1. Geef je kind veel drinken. Een baby zal hoesten en huilen als hij of zij last heeft van de keel. Een droge keel ontstaat en daarom is veel drinken belangrijk. Bovendien helpt het het slijm los te maken.
  2. Bij een verstopte neus kun je je baby een zoutoplossing geven, welke je bij de apotheek of de drogist kunt kopen.
  3. Wanneer een baby’tje warm aanvoelt, kun je met een washandje op het voorhoofd deppen. Deze kan koud of nat zijn. Koud is verstandig om de temperatuur naar beneden te halen en een warme washand is geschikt om de verkoudheid te minderen.
  4. Zorg voor voldoende vitamines en mineralen, dus veel fruit en rijke babyvoeding (en dan met name babyvoeding met een grote hoeveelheid aan groentes).