Babyspeelgoed is belangrijk voor de ontwikkeling van je baby

Een baby die met babyspeelgoed speelt, ontdekt een wereld vol met verrassingen. Kleine kinderen zijn nieuwsgierig en speelgoed helpt baby’s met het ontwikkelen van inzicht en geheugen. Daarom is het belangrijk dat baby’s genoeg ruimte en tijd krijgen om te spelen. Speelfiguren ontwikkelen de fantasie, activity centers maken baby’s actief en door grijp- en bijtspeelgoed leren baby’s zintuigen begrijpen en ontdekken. Er zijn dus verschillende soorten babyspeelgoed die jouw kind helpen te ontwikkelen.

Babyspeelgoed ontwikkelt de zintuigen

Er zijn veel verschillende soorten babyspeelgoed geschikt die de zintuigen van baby’s ontwikkelen.
  • Het zintuig voelen kan bijvoorbeeld worden ontwikkeld met knuffeldoekjes, knuffels en babyboekjes met knispers. Ook ander leerzaam babyspeelgoed zoals een vormenstoof of activiteitentafel draagt bij aan de ontwikkeling van het zintuig voelen.
  • Het zintuig zien wordt meer ontwikkeld door bijvoorbeeld de speelbogen die boven de liggende baby hangen. Als de baby naar de hangers grijpt, ziet hij of zij deze figuurtjes bewegen. Door de jongste kinderen te laten spelen met babyspeelgoed ontwikkelen zij een ook gevoel voor het onderscheiden van kleuren.
  • Voor het zintuig horen, zijn rammelaars een goede toevoeging in de speelbak. Ook muziekmobielen en simpele muziekinstrumenten dragen bij aan een goede ontwikkeling.
  • Baby’s ontdekken het zintuig proeven door vanalles in hun mond te stoppen. In het assortiment van OTTO is er veel babyspeelgoed te vinden waarmee de baby de wereld kan ontdekken zonder risico’s. Speelgoed zoals grijpspeeltjes of rammelaars zijn bijvoorbeeld geschikt.