Wat is een boxershort?

Een boxershort is een ruimvallende onderbroek voor jongens met een tailleband op de heup en broekspijpen. De lengte van deze pijpen kan per model verschillen. De traditionele boxer heeft wijde pijpen en wordt daarom ‘loose fit’ genoemd. Omdat deze pasvorm niet zo veel ondersteuning biedt is er ook een boxershort voor jongens ontwikkeld met een nauwsluitende pasvorm. Dit model heet officieel de boxer-brief of trunk, maar wordt in de volksmond ook gewoon boxershort genoemd. Voor welke boxershort jongens ook gaan, het is een ongekend populaire onderbroek!

Welke jongens boxershort past bij jou?

Boxershorts zijn de basis van iedere outfit. De juiste boxer zorgt ervoor dat je je lekker voelt in je kleding. Het maakt je misschien ook iets zelfverzekerder. Vroeger was het alleen van belang dat jongens boxers functioneel waren. Nu geldt ook voor onderbroeken van jongens steeds vaker: het mag gezien worden! Draag wat je mooi vindt, want dat laat je persoonlijkheid zien. Er mag best een tailleband van een boxershort boven je broek uitkomen. Leuk zelfs! Kies dus niet alleen een model dat bij jou past, maar kijk ook zeker naar de kleur of het motiefje dat je leuk vindt.

Boxershorts voor jouw lichaamsbouw

Hierbij gaat het vooral om wat je bij jezelf mooi vindt staan en hoeveel ondersteuning je fijn vindt. Wil je goede ondersteuning? Kies dan een nauwsluitende pasvorm. Houd je van ruimte? Ga dan voor een traditionele boxer met wijde pijpen. Bij echt grote jongens kunnen de tailleband en de pijpen gaan knellen, daarom kunnen zij ook beter een loose-fit boxershort kiezen.