Veilige en leuke kinderstoelen

Hoge kinderstoelen voor aan tafel

Als kinderen nog te jong zijn om zelf op een kleine stoel te zitten, zijn er speciale hoge kinderstoelen waarop baby’s veilig aan tafel kunnen zitten. De hoge kinderstoelen zijn voorzien van vier poten, een hoog onderstel en vrijwel altijd een veiligheidsriempje- of bandje. Met een hoge kinderstoel kan een baby toch gezellig en makkelijk aan tafel zitten op dezelfde hoogte als de rest. Bovendien stimuleer je indirect eetvaardigheden.

Bureau en kinderstoeltjes

Als peuters al kunnen lopen en staan, kun je kleine kinderstoeltjes aanschaffen. Vaak zijn ze blij met houten of plastic stoeltjes en een bureau in de kamer waarop ze kunnen spelen, tekenen of bouwen. Kinderen ervaren het gevoel van ‘groot’ zijn als ze zich kunnen vermaken in een kinderzithoek. De kinderstoelen zijn doorgaans zo gemaakt, dat ze voor extra veiligheid zorgen. Zo staan de poten meestal schuin uit elkaar, zodat de stoel niet gauw gaat wiebelen. Ook hebben de stoelen een groot rugvlak dat genoeg comfort en stevigheid biedt. Stoelen zijn in vele varianten te verkrijgen en voor kinderen in speciale uitvoeringen. Veel leuke kleuren, afbeeldingen en figuren zijn populair, zoals Hello Kitty, Cars, prinsessen en Maja de Bij.

Tegenwoordig zijn veel kinderstoelen en bureaus voorzien van een ECO keurmerk. Dit geeft je de garantie dat de meubels duurzaam zijn en zijn vervaardigd van organische en fair trade materialen.

Kinderslaapkamers

Een kinderslaapkamer is belangrijk voor kinderen. Ze willen hun eigen plekje en zich thuis voelen in een fijne kamer. Richt de kamer in met een comfortabel en echt kinderbed voor een goede nachtrust. Er zijn speciale kinderdekbedhoezen van bijvoorbeeld Nijntje of leuke dierenprints, die het slapen leuker maken voor kinderen. Zorg voor een lampje naast het bed, zodat je voor het slapen gaan een verhaaltje kan voorlezen. Naast een bed kan een kledingkast niet ontbreken om alle kinderkleding in op te bergen. Als de ruimte het toelaat, is een speelhoekje een leuk extraatje. Zo kunnen de kinderen uren spelen en bouwen op hun eigen kamer. Richt de speelhoek in met een warm kleed, knuffels en leuke kleine zitmeubels.

Kinderstoelen bij OTTO

Als je een kinderslaapkamer gaat inrichten of een speelhoek in een speelkamer, dan slaag je bij OTTO voor kindermeubels. In de webshop vind je veel leuke en praktische kinderstoelen en eventueel bijpassende tafeltjes in kinderstijl. Ook kinderbedden, kasten en speelgoed koop je eenvoudig en snel online bij OTTO.