Constructie speelgoed

Met constructie speelgoed spelen en leren kinderen tegelijkertijd. Een kind wordt geprikkeld om creatief te denken en de handen actief te gebruiken. Dit zorgt er dus voor dat de handvaardigheid van een kind ook op jongen leeftijd al wordt ontwikkeld. Denk hierbij ook aan ruimtelijk inzicht. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen.

Wat is een constructie?

Een constructie wordt gekenmerkt door elementen die in meerdere delen in elkaar wordt gezet. Hierbij kun je denken aan een tafel, een stoel of een kast. Al deze elementen moeten in elkaar worden gezet, waardoor het een constructie heeft. Deze elementen komen namelijk niet in één stuk uit de fabriek, maar worden geleverd in meerdere onderdelen.

Assortiment OTTO

OTTO verkoopt verschillende soorten technisch constructie speelgoed. Hierbij kun je onderscheid maken tussen houten en plastic constructie speelgoed. De houten varianten van constructie speelgoed zijn wat eenvoudiger in vergelijking met de plastic varianten. Plastic constructie speelgoed vraagt veel tijd en geduld van de gebruiker. Het niveau ligt namelijk hoog en de onderdelen zijn wat kleiner, waardoor het moeilijker is om het in elkaar te zetten. Wil je makkelijk beginnen, ga dan voor de houten constructie speelgoed sets. Hou je van wat meer uitdaging? Ga dan voor plastic constructie speelgoed.