Jongenssandalen, ideaal voor in de zomer

Inhoudsopgave

Laat je voeten zien - een overzicht van sandalen voor jongens
Snel checken: welke jongenssandaal is wanneer geschikt?
Welke kleur jongenssandalen draag je waarheen?
Assortiment jongenssandalen bij OTTO, ook in de outlet

Laat je voeten zien - een overzicht van sandalen voor jongens

In de zomer en op warme lentedagen willen jongens graag blootsvoets rondrennen. Het weer is ideaal voor blote voetjes, maar zodat ze hun kleine voetjes niet verwonden en comfortabel over verschillende ondergronden kunnen rennen, mogen jongenssandalen niet ontbreken. Ze zorgen voor een aangename luchtcirculatie en beschermen de voet. Ze zijn dus een goed compromis tussen schoenen en blootsvoets lopen.

Hier is een overzicht van de meest populaire soorten jongenssandalen.

Helemaal vooraan - jongenssandalen met gesloten neus, ook smal of breed

Sandalen met een kap aan de voorkant beschermen de tenen tegen onaangename stoten. Dit is bijvoorbeeld handig bij kleine kinderen die nog niet zeker zijn van lopen. Voor oudere kinderen kan de sandaal met gesloten voetkap een voordeel zijn bij verschillende activiteiten - bijvoorbeeld op een tochtje op een stadsscooter of tijdens het klimmen.

Jongenssandalen met een gesloten neus doen visueel denken aan conventionele jongenssportschoenen , maar hebben royale ventilatieopeningen aan de boven- en zijkanten. Ook de hiel is in veel gevallen gesloten. Afhankelijk van de voeten van het kind kun je op zoek naar een wat smallere of bredere sandaal.

Een vleugje Scandinavië aan je voeten met clogs

Clogs zijn sandalen waar je de tenen ook niet goed ziet. Afhankelijk van het model zorgen kleine luchtgaatjes voor een goede luchtcirculatie.

Clogs worden veel gedragen door kinderen en volwassenen in Skandinavië. Veel clogs zijn gemaakt van een gemakkelijk schoon te maken materiaal dat nat kan worden en snel droogt. Dankzij het handige model kan je zoon deze schoenen snel aan- en uit schieten - wat makkelijk is als hij bijvoorbeeld speelt in de tuin met pas gemaaid gazon of in het peuterbad en tussendoor naar binnen wil.

Luchtige voeten dankzij slippers voor jongens

In geen enkele andere sandaal heb je zulke luchtige voeten als in de slipper: met de teenslippers scheidt een riem de grote teen van de andere vier tenen. Het bandje loopt door over de wreef en houdt deze variant van de jongenssandalen stevig op de voet. Teenslippers zijn speciaal voor jongens die al stevig op hun benen staan.

Klassieke jongenssandalen voor een stevige stap zonder last van je tenen

Klassieke sandalen zijn meestal open aan de teen, zijkanten en hiel. Verstelbare bandjes op de voorvoet, op de enkel en rond de hiel zorgen voor een stevige grip. De zool is meestal vrij stabiel en ondersteunt dus de kleine voetjes, zelfs als het hardlopen wat meer oefening vereist. Door de openingen bij de tenen, krijg je geen last als je lang van je tenen als je lang op deze sandalen loopt.

Met klassieke sandalen staat je jongen op alle leeftijden en op verschillende ondergronden stevig vast .

Snel checken: welke jongenssandaal is wanneer geschikt?

De vele varianten van de jongenssandalen zijn geschikt in verschillende situaties. Hier is een kleine checklist.

  • Voor schoolreisjes: of het nu gaat om een ​​bezoek aan de dierentuin of een uitstapje naar het bos - je kind moet tijdens buitenactiviteiten veilig kunnen presteren. Klassieke sandalen met een stevige rubberen zool en een goed ontworpen voetbed worden hier aanbevolen. Schoenen van synthetisch materiaal en nylon zijn na het avontuur gemakkelijk schoon te maken.
  • Om in de tuin te spelen: op blote voeten in de zandbak , met schoenen terug door het gras - tijdens het spelen en ravotten in de tuin zal je jongen graag klompen waar hij snel in en uit kan glijden. Ze zijn gemaakt van rubber of een soortgelijk materiaal en kunnen snel worden verwijderd van grasvlekken.
  • Voor het strand en het buitenzwembad: teenslippers zijn de typische jongenssandalen voor deze zomeractiviteiten. Ze drogen snel en er kan zich geen zand in verzamelen.
  • Op pad met de fiets en loopfiets: sandalen zijn ideaal voor sportieve activiteiten zoals een fietstocht of klimmen.

Welke kleur jongenssandalen draag je waarheen?

Jongenssandalen zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar. Deze verschillende kleuren passen ook beter bij de ene gelegenheid dan de andere. Hieronder lees je welke kleuren je draagt naar welke gelegenheid.

Jongenssandalen met oranje

Oranje is een erg vrolijke sfeer die ook goed past bij de zomer. Een kleine jongen kan snel al zijn sandalen vies maken, dus zorg ervoor dat je oranje sandalen niet gebruikt om buiten in te spelen. Deze kunnen jongens wel dragen als ze met hun ouders de stad in gaan op een warme dag.

Jongenssandalen in het zwart

Zwarte jongenssandalen zijn juist ideaal om buiten in te spelen. Door de zwarte kleur worden ze niet snel vies of je kunt de vlekken niet zien. Zwarte sandalen kun je met elke kleur outfit combineren, dus je kunt ze tevens gebruiken als je een dagje de stad in gaat.

Blauwe jongenssandalen

Een van de favoriete kleuren van jongens is blauw. Blauw is een van de meest voorkomende kleuren als het om sandalen gaat. Op een schoolreisje ziet een jongen er erg sfeervol uit met een paar blauwe sandalen. Als je naar het strand toe gaat passen blauwe sandalen of slippers hier ook ideaal bij!

Assortiment jongenssandalen bij OTTO, ook in de outlet

Birkenstock, GEOX en Sketchers: OTTO verkoop ze allemaal. Jongenssandalen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en soorten. Alle sandalen zijn voorzien van klittenband of gespen om de schoen dicht te maken. Deze 2 sluitingen zorgen ervoor, dat de sandalen altijd goed zijn af te stellen op verschillende soorten voeten. OTTO verkoopt veel stoere jongenssandalen, maar ook wat elegantere modellen voor jongens die wat meer van standaard schoenen houden. Tussen de jongenssandalen staan ook paar in de sale. Deze zijn te herkennen aan het logo linksboven in de hoek.