Een goede nachtrust in een fijn kinderbed

Een stijlvolle kinderkamer

Kinderen hebben veel slaap nodig. Daarom is het belangrijk dat ze een goede nachtrust hebben in een comfortabel bed. Kinderbedden zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Voor de hele kleintjes zijn er kinderbedden met spijltjes, voor kleuters zijn er halfhoogslapers, stapelbedden en eenpersoons kinderbedden met eventueel patronen en kinderprints.

Een belangrijk onderdeel van de kinderkamer is natuurlijk het bed. Kinderen willen zich prettig en vertrouwd voelen in hun kamer. Ook spelen ze vaak graag op hun eigen kamer. Zorg dus voor speelgoed en accessoires in de kinderkamer. Zet een leuke kist in de kamer waar je kind allerlei speelgoed in kan stoppen om mee te spelen. Richt daarnaast de kinderkamer in met een praktische kledingkast waar je alle kleding in kwijt kunt en creëer, indien de ruimte het toelaat, een leuk zithoekje in bijvoorbeeld Hello Kitty of Cars stijl. Vergeet de kleuren van de muren niet! Vrolijke kinderkleuren geven vaak al een leuk effect in een kinderkamer. Voor de actieliefhebbers bestaan er kleine glijbanen voor kinderen die aan een hoogslaper kunnen worden gemonteerd.

Wat te doen bij slaapproblemen?

Wist je dat ongeveer 15% van alle kinderen last heeft van slaapproblemen? Het gevolg is moeheid en een slechte concentratie Enkele tips die ervoor kunnen zorgen dat kinderen beter slapen:

  1. Zorg voor een vast bed ritueel. Hierbij kun je denken aan het voorlezen van een verhaaltje voor het slapen gaan of even knuffelen en je kind instoppen.
  2. Laat kinderen geen elektronisch speelgoed mee naar bed nemen. Als kinderen iets ouder worden, willen ze al gauw een mobieltje of speelcomputer. Zorg dat je kind hier niet mee speelt voor het slapengaan.
  3. Geef niet te veel eten en drinken voor bedtijd. Vermijd bovendien cola, thee en chocola.
  4. Laat kinderen niet teveel televisie en kinderseries kijken voor het slapengaan.
  5. Voor een kind is ritme heel belangrijk. Zorg ervoor dat je kind altijd op een vast tijdstip naar bed gaat. Je zult zien dat kinderen dan beter in slaap komen en vaster zullen slapen.

Kinderbedden bij OTTO

Voor kinderbedden ben je bij OTTO aan het juiste adres. We hebben een gevarieerd assortiment bedden voor meisjes en jongens, van hoogslapers tot houten ledikanten tot echte kinderbedden. Met dit laatste doelen we met name op bedden met roze motieven en prinsessenstijl voor de meisjes en bedden in de vorm van raceauto’s voor stoere jongens. Om het helemaal af te maken, kun je eventueel nog kijken naar passend beddengoed in onze webshop. OTTO heeft veel leuke beddenhoezen met kinderpatronen en prints, waardoor de kinderen met meer plezier naar bed gaan!