Waar kun je kinderhorloges kopen? Aankoopadvies voor kinderhorloges

Kinderhorloges vind je bij OTTO. Wij hebben een handig overzicht met de meest recente artikelen in ons assortiment Kinderhorloges. Online winkelen ging nog nooit zo eenvoudig. Kies uit een ruim aanbod van jouw gewenste artikelen tegen lage prijzen. Doordat de keuze zo breed is snappen wij dat het lastig is om de juiste keuze te maken. Daarom hebben wij een overzicht voor jou gemaakt van de keuzes die je kunt maken bij het kiezen van het perfecte kinderhorloge.

Inhoudsopgave

Verschillende modellen polshorloges voor grote en kleine kinderen
Digitaal horloge of analoog klokwerk kinderhorloge
Het juiste moment voor je eerste polshorloge
Instructies voor snelle en gemakkelijke reiniging van het horloge van je kind

Verschillende modellen polshorloges voor grote en kleine kinderen

De verschillende modellen kinderpolshorloges verschillen in vorm, design en natuurlijk diverse extra functies. Welke functies voor welke leeftijdsgroep beschikbaar zijn, lees je hieronder.

Kinderpolshorloges voor basisschooljaren

Op school speelt tijd een belangrijke rol. Een goed leesbare wijzerplaat is daarom belangrijk, zodat je kind gemakkelijk de huidige tijd kan zien. Het moet grote, duidelijke cijfers hebben en misschien zelfs streepjes voor de minuten om te helpen de weg te vinden terwijl jouw kind klok leert kijken.

Waterdichte kinderhorloges

Ook horloges voor kinderen moeten tegen handen wassen of een regenbui kunnen. Zorg daarom voor een waterdichtheid tot 5 bar om ervoor te zorgen dat kleine meisjes en jongens veilig kunnen spelen met een horloge. Polshorloges met weinig of geen extra functies zijn zeer geschikt voor kinderen.

Meisjes horloges in verschillende leuke kleuren: van wit tot felle kleuren

Meisjeshorloges in de favoriete kleuren zoals frisse munt of felroze kunnen menig meisjeshart slaan. Over het algemeen kunnen kinderpolshorloges kleurrijk en contrastrijk zijn, iedereen moet immers zien dat het kind al een eigen polshorloge heeft. Wijzerplaten versierd met helden uit de kindertijd of het logo van je favoriete voetbalclub zijn ook populair.

Tip: Een stoffen armband met doorngesp is verstelbaar en groeit praktisch mee met het kind.

Jongenshorloges: van stoere tot klassieke jongens kinderhorloges

Jongens willen vaker wat stoerdere kleuren zoals blauw en groen bij een horloge, maar ook bij jongens horloges is het leuk om voor een fellere opvallende kleur te gaan. Wil je echt een stoer horloge voor jouw jongen uitzoeken? Dan is een digitaal horloge een goede keuze! Is jouw kind wat meer van het dragen van elegante kleding? Dan is een klassiek analoog horloge de beste keuze.

Polshorloges voor oudere kinderen

Als kinderen het klokkijken goed beheersen, kunnen oudere kinderen ook gaan voor een preciezere wijzerplaat of modernere digitale klok. Chronografen zijn ook populair en kunnen worden gebruikt om de nieuwe beste tijd in de sport te bepalen. Met de extra datumfunctie kan uw kind leren om zelf afspraken in de gaten te houden.

Meisjes- en jongenshorloges voor tieners zijn veel eenvoudiger van ontwerp dan de kleurrijke horloges voor basisschoolleerlingen. Net als bij de eerste horloges voor kinderen, is de polsband van horloges voor jongeren meestal gemaakt van siliconen, textiel of zacht plastic en sluit zo comfortabel aan op de gevoelige kinderhuid.

Tip: Vanaf een waterdichtheid van 10 bar kan het horloge ook tijdens het zwemmen gedragen worden.

Digitaal horloge of analoog klokwerk kinderhorloge

Bij kinderhorloges kun je kiezen uit een digitale klok of normaal klokje. Hoe maak je een keuze uit deze twee mogelijkheden? Handig is te kijken welke klok jouw kind het beste beheerst. Als jouw kind de digitale klok al helemaal begrijpt is het juist leerzaam een analoog horloge aan jouw kind te geven. Ook kun je naar de uitstraling van het horloge kijken. Een digitaal horloge heeft een stoere uitstraling terwijl een normaal klokje een klassiekere uitstraling heeft.

Op zoek naar een kinder sporthorloge met alarm?

Is jouw kind vaak aan het sporten of buiten aan het spelen? Dan is een digitaal horloge een leuke keuze voor jouw kind! Deze horloges hebben vaak een timer functie. Deze is handig voor jouw kind om te gebruiken wanneer het tijd is om naar training te gaan of te gaan spelen. Daarnaast heeft een digitaal sporthorloge vaak een stopwatch functie. Leuk voor jouw kind om te kijken hoe snel je van A naar B kan komen.

Het juiste moment voor je eerste polshorloge

Vooral kinderen met oudere broers en zussen als rolmodel kunnen nauwelijks wachten om hun eigen polshorloge te bemachtigen. Kinderen ontwikkelen echter vaak pas een goed begrip van tijd voor minuten en uren als ze naar school gaan. Voordien denken ze dat de tijd alleen verstrijkt als ze iets doen, bijvoorbeeld samen eten of spelen.

De kleintjes leren graag spelenderwijs de tijd lezen. Maak bijvoorbeeld een kartonnen klok met bewegende wijzers en oefen met je kind. Vraag de kleintjes de hele dag terloops hoe laat het is.

Het eerste horloge kan nog steeds vrij goedkoop zijn. Een horloge kan gemakkelijk verloren gaan tijdens het spelen of ravotten. Bovendien zal het niet lang duren voordat je kind zijn of haar horloge van smaak verandert en een nieuw horloge wil.

Instructies voor snelle en gemakkelijke reiniging van het horloge van je kind

Kinderpolshorloges kenmerken zich door het feit dat ze robuust en gemakkelijk te onderhouden zijn. Een zachte microvezeldoek verwijdert vuil en stof van de behuizing . De ongevoelige armband kan ook worden afgespoeld met warm zeepachtig water.