Waarom een jeans voor kinderen?

Broeken zijn een van de oudste kledingstukken. Jeans daarentegen is nog relatief nieuw, omdat spijkerstof nog niet zo lang bestaat. Vroeger mochten alleen jongens broeken dragen, maar tegenwoordig zijn broeken ook ontzettend populair bij meisjes. Een jeans is voor kinderen wel één van de favoriete broeken. Een kinderjeans is niet alleen praktischer dan bijvoorbeeld een jurk tijdens het spelen, ze zien er ook nog eens net zo leuk uit als jurkjes!

Hoe kies je de perfecte kinderjeans?

OTTO heeft een breed assortiment kinderjeans. Online staan zelfs zó veel jeans, dat het moeilijk kan zijn om het juiste model voor je kind te vinden. Geen paniek, want met deze stappen vind je de perfecte jeans voor je kroost:
  • Kies een jeans die past bij het seizoen waar je hem voor koopt. Shorts van spijkerstof kan je kind bijvoorbeeld alleen dragen als het buiten warm genoeg is.
  • Wil je een kinderjeans met stretch of juist niet? Jeans zonder stretch zit wat losser, waardoor kinderen er vrijer in kunnen bewegen. Jeans met stretch zal niet van de heup afzakken tijdens het spelen en kan ook gedragen worden als je kind iets groeit.
  • Ga je voor een kinderjeans met of zonder gaten en rafels? Een jeans met gaten oogt stoer en is momenteel erg hip. Een jeans zonder gaten oogt wat netter en kan ook gedragen worden bij formelere activiteiten.
  • Tot slot moet je keuzes maken over de versiering op de jeans. Er zijn egale spijkerstoffen, maar ook spijkerstoffen met printjes en stickers. Laat je kinderen zelf kiezen wat ze mooi vinden, zij zijn uiteindelijk degenen die de jeans gaan dragen!

Hoe was je een kinderjeans?

Een jeans was je het liefst zo min mogelijk. Als hij onfris ruikt kun je hem beter een nachtje buiten hangen of in de vriezer leggen. Zo verdwijnen vieze luchtjes en gaan bacteriën dood. Mocht je hem toch willen wassen, doe dit dan op 30 graden met je andere spijkerkleding en was de broek binnenstebuiten met gesloten rits en gulp. Hang de broek uit op een wasrek, want kinderjeans kunnen niet in de droger.