Kinderlaarzen in overvloed

Laarzen voor alle kinderen

Laarzen zijn al heel wat jaren op de markt. Toch zijn ze door de jaren heen flink veranderd, zowel qua uiterlijk als qua doelgroep die laarzen draagt. Vroeger waren laarzen namelijk een statussymbool, omdat koningen en de elite van een leger vooral lange laarzen droegen. Denk maar aan Duitse soldaten en hun leren laarzen, de Nederlandse Koning Willem II en de Romeinse gladiatoren! We zien deze laatsten nog steeds met hun laarzen in films als Lord of the Rings. Opvallend is dat het ook de mannen waren die laarzen droegen. Dit beeld is tegenwoordig omgedraaid, er zijn nog steeds modieuze laarzen voor mannen, maar het zijn vooral de vrouwen die je op straat ziet lopen op lange laarzen en korte enkellaarsjes.

Daarnaast zijn het niet meer alleen de elite en de welgestelde doelgroep die laarzen dragen. Iedereen mag en kan laarzen dragen: mannen, vrouwen en zelfs kinderen. Ja ook voor kinderen zijn laarsjes tegenwoordig niet meer aan te slepen. Kinderlaarsjes zijn er in verschillende varianten en kleuren, eventueel met patroontjes, en vervaardigd van verschillende materialen. Of je stoere hoge laarzen zoekt, elegante enkellaarsjes of schattige kinderlaarzen, het is allemaal verkrijgbaar.

Winterlaarsjes

Kinderen kunnen laarzen het hele jaar door dragen. Zo is het voor meisjes leuk om in de lente een rokje te combineren met een paar stoere kinderlaarsjes. Lange laarzen dragen ze meestal alleen in de winter. De winterlaarzen zijn vaak extra hoog, zodat ze er meer warmte van hebben. Daarnaast zijn veel winterlaarzen voorzien van een warme voering en eventueel imitatiebont om de laars extra warm en modieus te maken.

Verschillende sluitingen

Kinderlaarzen zijn verschillend qua uiterlijk en qua sluiting. Zo kennen de meeste laarzen een ritssluiting, maar ook veel laarzen sluiten middels veters of klittenband. Veterlaarzen hebben meestal een stoerder uiterlijk. Willen de meisjes liever elegant of sexy voor de dag komen, dan doen ze er verstandig aan laarsjes met een ritssluiting te dragen of schattige enkellaarsjes. Klittenbandsluitingen zien we veel bij winterboots en is vrij eenvoudig en snel in gebruik.

Kinderlaarzen in onze webshop

OTTO heeft het leukste assortiment kinderlaarzen, voor elke leeftijd en voor zowel jongens als meisjes. Het aanbod is gevarieerd, van hoge en lage laarzen tot veterlaarzen, rits laarzen en snowboots. De kinderschoenen hebben leuke kleuren, goede pasvormen en zijn gemakkelijk te combineren onder veel outfits. Kies de leukste laarsjes voor de kinderen in de goede maat en bestel ze op ieder gewenst moment van de dag online in de webshop.