Lekker ’s avonds op de bank in een kinderpyjama

Een flanellen pyjama

Een pyjama is een kledingstuk die veel kinderen dragen om lekker in te slapen. Daarnaast wordt een pyjama in huis gedragen in de ochtend of in de avond als je rustig op de bank wil doorbrengen. In de lente en zomer kunnen kinderen luchtige pyjama’s dragen met korte mouwen en eventueel een korte broek. In de winter is het daar echter te koud voor. Tijdens koudere dagen zijn daarom pyjama’s met lange mouwen en een lange broek geschikter. Een flanellen pyjama biedt de uitkomst om lekker warm te blijven. Bovendien is een flanellen pyjama lekker zacht en zeer comfortabel. Flanel is een textielsoort en meestal een geruwde katoenen stof of een synthetische stof. De textielsoort wordt veelal gebruikt voor beddengoed, overhemden en pyjama’s. Flanel heeft als fijne eigenschap dat de stof lekker zacht en warm is. Sinds de 17e eeuw is de textielsoort al op de markt en het vindt zijn oorsprong in de bekende Engelse stad Wales.

Een nachthemd voor de meisjes

Voor meisjes bestaan er speciale pyjama’s, die bestaan uit één kledingstuk: een nachthemd. Het is een lang hemd tot op of over de knieën en het zit lekker luchtig. Ondanks de naam ‘nachthemd’, is het kledingstuk ook verkrijgbaar met korte en met lange mouwen. Voor meisjes zijn er leuke kleuren, zoals rood en roze met eventueel dierenprints, bloemenpatronen, sterren of strepen en blokken.

Kindersloffen

Als we het hebben over een fijne pyjama waarin kinderen fijn ’s avonds op de bank televisie kunnen kijken, dan kunnen kindersloffen niet ontbreken. Pantoffels zijn lichtgewichte en soepele schoenen voor binnen, die doorgaans gedragen worden in de ochtend of in de avond. De functie is comfort en warmte bieden, sloffen zijn namelijk gemakkelijk aan te doen en zijn warm en zacht voor je voeten. Voor kinderen zijn er leuke varianten in de vorm van harige dieren, zoals konijnen, hondjes en kikkers.

Kinderpyjama’s bij OTTO

Kinderpyjama’s koop je snel en eenvoudig online, terwijl je alle varianten en modellen kan vergelijken met elkaar. Want het aanbod is groot en divers! Zoek de leukste artikelen uit en maak je kinderen blij met een fijne pyjama voor een goede nachtrust. Bij OTTO ben je ook aan het juiste adres voor fijne pantoffels voor kinderen, beddengoed en eventueel interieur en speelgoed voor op de kinderkamer.