3.197 artikelen

Een ruime keuze aan kinderschoenen voor meisjes en jongens

Het eerste paar schoenen voor je kind

Veel mensen die een kind krijgen, zijn zo enthousiast dat ze al kinderschoenen kopen voordat het kind kan lopen. Vaak krijg je ook een paar schoentjes van andere mensen en deze bewaar je natuurlijk net zo lang tot je kind ze kan gebruiken. Het is leuk om je kind in zijn of haar eerste schoentjes te zien, maar wanneer kunnen ze het best voor het eerst schoenen aantrekken?

Er wordt over het algemeen geadviseerd om pas schoenen voor je kind te kopen wanneer ze echt zelfstandig kunnen lopen. Voor deze tijd hebben ze nog weinig steun nodig van schoenen. Vanaf hun geboorte ontwikkelen kindervoeten zich constant en bestaan ze grotendeels uit kraakbeen. Door ze al vroegtijdig schoenen te geven, bestaat er een kans dat de voeten gaan misvormen. Totdat ze zelfstandig lopen kun je het beste stevige sokken (met antislip) laten dragen. Dan blijven de voetjes warm en hebben ze voldoende grip op de ondergrond.

Schoenen voor peuters

Als je kinderen goed kunnen lopen is het belangrijk dat ze goed schoenen met een stevige zool dragen. Ze worden intensief gebruikt en daarom moeten ze goede ondersteuning bieden. Een goede sluiting zorgt ervoor dat de voeten niet gaan schuiven in de schoenen. De hakken moeten niet te hoog zijn, want dit kan de groei van de voeten belemmeren. Let hier vooral goed op bij het aanschaffen van meisjesschoenen.

We adviseren dus om bij het aanschaffen van schoenen voor peuters een beetje ruimte (ongeveer 1 cm) over te houden, zodat de voeten niet worden bekneld door de schoenen en dat er ruimte overblijft om te bewegen of te groeien. Kindervoeten groeien erg snel en anders kunnen ze binnen enkele maanden al te klein zijn. Omdat kinderen op deze leeftijd veel zelf willen doen, kun je het beste schoenen met klittenband kopen. Dit bespaart jou ook moeite!

Kinderschoenen bij OTTO

Wanneer je kinderschoenen zoekt, ben je bij OTTO aan het juiste adres. We hebben een groot assortiment aan schoeisel voor meisjes en jongens. Hierbij kun je denken aan sneakers, sandalen, laarzen en pantoffeltjes. Ontdek in onze webshop welke kinderschoenen we aanbieden.