De leukste Nike kinderschoenen vind je bij OTTO

De evolutie van Nike

Nike is een sportmerk dat over vrijwel de hele wereld bekend is. Bijna iedereen heeft vast wel eens een kledingstuk van Nike gedragen of in de kast hangen. Wat veel mensen misschien niet weten is dat Nike tot 1978 een andere naam had, namelijk Blue Ribbon Sports. Blue Ribbon Sports werd opgericht in 1962 in de Verenigde Staten, in de staat Oregon. Phil Knight en Bill Bowerman waren destijds de oprichters van het bedrijf. Bowerman was al vele jarenlang coach op de Oregon University en Knight was een student die veel onder hem sportte. Knight was een succesvol sporter en hierdoor brachten de twee veel tijd met elkaar door. Ze begonnen ideeën uit te wisselen om samen schoenen te importeren uit Japan. De inkoopprijzen lagen daar een stuk lager en dit gaf hen de mogelijkheid om te kunnen concurreren met grote merken als Adidas en Puma.

Een logo voor slechts $35

Kan je je voorstellen dat het logo van Nike slechts 35 dollar gekost heeft? Voor die tijd was dit geen onwijs laag bedrag, maar wanneer je tegenwoordig naar de waarde van het logo kijkt, dan kom je tot de conclusie dat dit echt een schijntje was. Het logo is sinds het eerste ontwerp vrijwel niet veranderd en over de hele wereld associeert men deze vorm met de naam van Nike. Corolyn Davidson maakte als grafisch vormgever destijds het logo voor Blue Ribbon Sports en ze gaven deze de naam ‘Swoosh’.

De overstap naar Nike

Vanaf 1978 werd de naam van Blue Ribbon Sports officieel gewijzigd in Nike. Nike staat voor een ruim aanbod aan sportkleding, -accessoires, -schoenen, -benodigdheden en meer. Nike biedt niet alleen een groot assortiment voor volwassenen, maar ook voor kinderen. In onze webshop vind je vele kinderkleding en kinderschoenen van het topmerk Nike. Neem eens een kijkje in onze webshop voor de leukste artikelen. We zijn constant op de hoogte van de nieuwste collecties en daarom maak je bij OTTO altijd de juiste keuze.