Wanneer dragen kinderen een vest?

Kinderen zitten vaak vol energie en kunnen de hele dag wel buiten spelen. Het kan daarom praktisch zijn om een vest te dragen, want het weer kan erg wisselvallig zijn. Ze kunnen een vest snel aan doen als het wat te koud is, of juist makkelijk weer uit doen als het warmer wordt. Een kindervest is dan een goede tussenoplossing. Lekker warm, maar niet té warm. Maar een vest is meer dan alleen praktisch. Het kan namelijk ook onderdeel zijn van een outfit. Je kids weten vaak al snel welke kleding ze wel en niet mooi vinden. Maar of je kind nu voor een schattig zacht vest wil gaan of voor een stoere sportieve look, met een vest kun je alle kanten op!

Zijn vesten nog in de mode?

Kindervesten zijn tijdloos en geschikt voor alle leeftijden. Ze zijn praktisch, comfortabel en ook nog eens erg trendy. De laatste jaren zijn vestjes voor kinderen zelfs populairder geworden, doordat ze erg sportief en nonchalant ogen. Omdat de sportieve en nonchalante looks populair zijn, worden er vooral veel oversized vesten en sportieve vesten voor kinderen verkocht. Je kunt je outfit een compleet nieuwe look geven door een vest aan te trekken.

Hoe onderhoud je kindervesten?

De meeste kindervesten zijn vrij onderhoudsvriendelijk. Je kunt een ze eenvoudig opfrissen door ze in de frisse lucht te hangen. Mochten er echt vlekken zitten in het vestje, dan is het verstandig om deze even in de wasmachine te wassen. Bekijk altijd het label van het vest goed om te zien of er een speciaal wasprogramma nodig is of dat je het met de hand moet wassen. Anders geldt: was het vest binnenstebuiten en kies een wasprogramma dat niet warmer is dan 30 graden.