Knikkerbanen voor jong en oud

Iedereen kan genieten van een goede knikkerbaan. Het is zowel voor jong als oud leuk om te zien hoe knikkers over een lange knikkerbaan zo snel mogelijk naar beneden zoeven. Zullen ze uit de bocht vliegen? Zullen ze elkaar van de baan stoten? Het is leuk om naar zo’n knikkerspel te kijken, maar het is natuurlijk nog veel leuker om er zelf een te bouwen! Dit stimuleert je creativiteit en fantasie. Het is daarom super leerzaam voor kinderen. Zo leren ze spelenderwijs logisch nadenken. Houten knikkerbanen zijn geschikt voor de allerkleinsten vanaf 1 jaar. Speelbanen met themasets en uitbreidingen zijn geschikt voor peuters vanaf 2 jaar en banen met gave effecten zijn voor kinderen vanaf 4 jaar.

Inhoudsopgave

Bouwstenen voor de knikkerbaan kopen
Materiaal: Hout of kunststof
Kleine en grote knikkerbanen
Populaire merken knikkerbanen: Hape en Haba

Bouwstenen voor de knikkerbaan kopen

Er zijn knikkerbanen voor de allerkleinsten, vanaf 1 jaar. Hierbij zijn de knikkers extra groot en is de baan niet kapot te krijgen. Dan heeft je eerste kindje er volop plezier van, maar kunnen zusjes, broertjes, vriendjes en vriendinnetjes er daarna ook nog mee spelen. Voor de allerkleinsten kun je kiezen voor een knikkerbaan met auto's, waar in plaats van knikkers de auto's naar beneden racen. Er zijn ook knikkerbanen die bestaan uit losse stukken voor de slimmeriken die ze zelf in elkaar willen zetten. Zo kunnen kinderen steeds een nieuw parcours maken voor hun knikkers of ze kunnen hun oude parcours perfectioneren. De knikkerbanen zijn in verschillende materialen, formaten en merken verkrijgbaar. Wat de banen hetzelfde hebben is dat ze allemaal vrolijk gekleurd zijn en leuke vormen hebben. Je kunt een baan uitbreiden met extra knikkers voor nog meer speelplezier. Het is echt een aanvulling op elke kinderkamer. Ook in de woonkamer staat een knikkerbaan erg gezellig.

Materiaal: Hout of kunststof

Er zijn knikkerbanen van diverse soorten materiaal zoals hout, kunststof en metaal. Bij OTTO vind je vooral houten banen, deze zijn razend populair en tevens leerzaam voor kinderen.

Houten en kunststof knikkerbanen

Bij OTTO vind je houten knikkerbanen in verschillende vormen en kleuren. Deze banen zijn er voor verschillende leeftijden en zijn zelf in elkaar te zetten. Een knikkerbaan van hout zorgt voor urenlang speelplezier! Naast houten banen bestaan er ook kunststoffen banen met bochten, hellingen en tunnels. Het mooie is dat je deze knikkerbanen kunt combineren met je eigen bouwblokken. Zo kun je bijvoorbeeld een grote toren bouwen en vanuit deze toren kun je een baan naar beneden creëren waarop jouw knikker naar beneden rolt.

Knikkerbaan knutselen van papier

De echte creatieveling kan natuurlijk ook een baan van papier knutselen. Gebruik je technisch inzicht en creativiteit om er een mooie knikkerbaan van te maken. Je zult de knikkerbaan helemaal zelf moeten ontwerpen en knutselen. Alle onderdelen van de baan zijn te maken van papierstroken. Verder heb je alleen nog een schaar, lijm, een kartonnen ondergrond en natuurlijk knikkers nodig.

Kleine en grote knikkerbanen

Er zijn diverse modellen knikkerbanen. Natuurlijk kan een knikkerbaan nooit te groot zijn, daarom is het vaak mogelijk om een set uit te bouwen. Zo kun je zelf de grootte van je speelwereld bepalen. De verschillende banen zijn met elkaar te combineren, op deze manier ontstaat er een complete knikkerbaan bestaande uit meerdere aaneengesloten banen.

Populaire merken knikkerbanen: Hape en Haba

Als je van houten knikkerbanen houd dan ben je bij het merk Hape aan het juiste adres. Dit merk heeft prachtige banenvan hout maar ook mooie houten accessoires voor de baan zoals een wip. Deze accessoires maken de knikkerbaan net iets spannender. Houd je ervan om zelf een knikkerbaan samen te stellen? De knikkerbanen van Haba beschikken over een kliksysteem waardoor de kinderen zelfstandig steeds nieuwe banen kunnen maken, zonder dat de onderdelen van elkaar verschuiven. De banen van Haba bestaan uit een perfecte combinatie van kunststof en houten onderdelen en hierbij worden bewust de voordelen van elk materiaal benut. De banen van Haba onderscheiden zich omdat ze samen met de kinderen meegroeien, door de interessante uitbreidingsset kunnen de banen aan de leeftijd aangepast worden. Dit garandeert langdurig speelplezier!