Jassen voor meisjes

Wanneer je naar buiten gaat, trek je altijd een jas aan om jezelf warm te houden. Of je nou gaat spelen, rennen of skeeleren, een jas is altijd belangrijk voor een meisje wat de buitenactiviteit ook zal zijn. Bij OTTO verkopen wij allerlei soorten jassen. Denk aan meisjes jassen in de categorieën: luchtige zomerjassen, regenjassen, tussenjassen, spijkerjassen, leren jassen en winterjassen.

Hoe scoor je een goede meisjesjas?

Jassen voor meisjes mogen natuurlijk niet saai zijn, elk meisje heeft ook haar eigen stijl. Maar de jassen moeten ook aan andere eisen voldoen. Zo is het fijn als een jas lang mee gaat en je droog blijft wanneer het ineens heel hard gaat regenen. Probeer ook te kijken naar de stevigheid van de jas. Elk meisje gebruikt haar jas namelijk voor een ander doeleinde en daarom verschillen de eisen per jas ook zo enorm. Alle jassen kunnen tegen een stootje, maar sommige zijn meer gericht op outdoor activiteiten. En anderen zijn meer gemaakt om mee naar school te fietsen.

Hoe kun je een jas het beste wassen?

Lees het was etiket goed door voordat je de jas in de wasmachine stopt. Was altijd maar één jas per keer. Wat ook goed werkt bij het wassen van donsjassen voor meisjes zijn tennisballen. Gooi er wat tennisballen bij, deze werken namelijk als soort mattenklopper en kloppen daarmee het dons los. Ook is het belangrijk om te weten dat een jas niet meer waterdicht is na het wassen. Zorg ervoor dat je de meisjes jas opnieuw sprayt, zodat hij weer waterafstotend is.