Hippe schoenen voor hippe meisjes

Van bescherming naar modefunctie

Jaren geleden, en dan spreken we over duizenden jaren terug, bestonden er al schoenen. Alleen hadden ze een ander uiterlijk en een andere functie dan de schoenen die we nu kennen. Schoenen waren simpel en hadden als voornaamste functie de voeten beschermen tegen kou en verwondingen. Vanaf de 17e eeuw zijn de schoenen pas modieuzer geworden door Franse invloeden. Frankrijk introduceerde de hoge hak en vervolgens elegante laarzen. Jaren later kwamen de sportschoen, de enkellaars en de sneaker op de markt. De 20e eeuw is de eeuw waarin schoenen een modefunctie kregen. Het uiterlijk werd steeds belangrijker en schoenen waren verkrijgbaar in meer verschillende modellen en kleuren. Dit geldt voor zowel dames- als heren- als kinderschoenen. Voor kinderen geldt namelijk ook dat ze er stoer bij willen lopen op mooie schoenen. Kleine sandaaltjes of sneakers zijn in de mooiste modellen verkrijgbaar voor meisjes.

Van ballerina’s tot sneakers

Voor jonge meiden is er volop keuze aan schoenen. De keuze die je maakt voor schoenen is afhankelijk van je smaak en het seizoen. Zo draag je in de zomer luchtige ballerina’s, sandaaltjes en slippers en draag je in de herfst en winter juist sneakers en laarzen. Toch is het verschil tussen schoenen en seizoenen wel meer vervaagd. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld hip om enkellaarsjes te dragen onder een rokje en kun je sneakers vrijwel het hele jaar door dragen.

Kies daarnaast de schoen bij de outfit die je aan hebt. Sneakers geven een stoere en sportieve uitstraling aan je outfit, terwijl ballerina’s juist zorgen voor een nette en vrouwelijke uitstraling. Hetzelfde geldt voor laarzen. Laarzen heb je in verschillende varianten, van hoog tot op de enkels en van stoer tot elegant. Voor meisjes zijn er mooie laarsjes verkrijgbaar in verschillende kleuren die genoeg warmte en comfort bieden tijdens koudere dagen.

Schoenen onderhouden

Kinderen zijn vaak speels en minder zuinig op kleding en schoenen. Je zult zien dat de schoenen van de kinderen snel vies worden en daarom is het belangrijk deze goed te onderhouden voor een langere levensduur. Zo hebben de meiden ook langer plezier van hun mooie schoenen. Je doet er verstandig aan de schoenen vooraf in te sprayen met een schoenenspray. Deze sprays zijn doorgaans water- en vuilafstotend. Als je schoenen wil poetsen, dien je rekening te houden met het schoenmateriaal. Zo kun je leren schoenen poetsen met een schoencrème en een zachte poetsdoek en kun je vlekken verwijderen uit suèdeschoenen met een schoenborstel.