Leuke poppenhuizen in meerdere variaties

Op zoek naar mogelijkheden om snel en eenvoudig online te zoeken naar poppenhuizen en jouw favoriete exemplaar uit te kiezen? OTTO biedt je een handig overzicht van de meest recente modellen in het assortiment poppenhuizen. Je winkelt heel gemakkelijk online bij OTTO waarbij je uit een ruim aanbod de gewenste artikelen kiest voor een scherpe prijs. Bij ons vind je op het gebied van poppenhuizen alles wat je nodig hebt.

Inhoudsopgave

Fantasie de vrije loop laten gaan met de mooiste poppenhuizen
Materiaal, maat, accessoires: zo verschillen poppenhuizen
Tips voor het mooi inrichten van een poppenhuis
Vier verzorgingstips voor poppenhuizen
Topmerken poppenhuizen: van Kidkraft tot Hape poppenhuizen
Waar koop je een poppenhuis? Gemakkelijk online bij OTTO
Betaal op diverse manieren bij OTTO

Fantasie de vrije loop laten gaan met de mooiste poppenhuizen

Poppenhuizen zijn al lang een van de favoriete stukken speelgoed in kinderkamers. In de miniatuurwerelden kunnen jonge kinderen hun fantasie de vrije loop laten en rollenspellen ontwikkelen of het dagelijkse leven naspelen met poppen. Bovendien bevorderen de huisjes de motoriek en de taalontwikkeling van de kinderen, omdat ze door de interactie van meerdere poppen kleine scenario's kunnen ontwikkelen en zo hun eigen leefomgeving kunnen creëren. Ze spelen en praten met elkaar en reageren op specifieke problemen met creatieve oplossingen.

Voor de meeste poppenhuizen geldt een leeftijdsadvies vanaf drie jaar. Dit omdat de meeste poppenhuizen veel kleine details en veel accessoires hebben die voor kleine kindjes gevaarlijk kunnen zijn. Er zijn echter ook varianten in een wat grovere uitvoering en met minder kleine onderdelen. Deze poppenhuizen zijn vooral geschikt voor jongere kinderen. Nuttige informatie over het leeftijdsadvies vind je in de product omschrijving bij elk product.

Materiaal, maat, accessoires: zo verschillen poppenhuizen

Poppenhuizen hebben één ding gemeen en dat is dat kinderen daar met hun poppen leuk in kunnen spelen. Maar er zijn veel verschillen qua maat, materiaal, design en accessoires. In het volgende overzicht lees je welke verschillende mogelijkheden er zijn bij het kiezen van een poppenhuis.

De materiaal keuze: een oude look met hout of weinig onderhoud met plastic?

Als het om materialen gaat, kun je kiezen tussen houten en plastic huisjes. Houten modellen hebben als voordeel dat ze extreem robuust zijn en het die klassieke look geeft. Je kunt het natuurlijke materiaal ook gemakkelijk een nieuwe uitstraling geven door het op te frissen met een gekleurd houtglazuur. Zo kun je van een bestaand poppenhuis een soort van nieuw poppenhuis maken.

Plastic poppenhuizen zijn meestal erg kleurrijk en ook erg licht. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en kunnen vaak opnieuw worden ontworpen met extra wanden of deuren. Plastic huizen geven ook meer de moderne look aan het poppenhuis.

De maat: klein of groot?

Er zijn veel verschillende maten beschikbaar. Er zijn poppenhuizen van één verdieping met een hoogte van bijna 20 cm voor kleine figuren of modellen met meerdere verdiepingen of hoge modellen die zelfs tot 130 cm hoog kunnen zijn. Ook poppen en barbies met een hoogte van 30 cm passen in dergelijke poppenhuizen.

Naast de hoogte verschillen de poppenhuizen ook in breedte. Open modellen bieden een goed overzicht. Opvouwbare versies hebben iets meer ruimte nodig, maar het voordeel hiervan is dat je de poppen er vaak direct na het spelen in op kunt bergen.

Het ontwerp: klassieke poppenhuizen, boerderij, kasteel of politiebureau?

Of het nu gaat om een ​​klassiek poppenhuis, kasteel, politiebureau of boerderij, met poppenhuizen zijn er bijna geen grenzen qua design. Praat met jouw kinderen voordat je iets koopt en ontdek waar ze in geïnteresseerd zijn, zodat ze er lang van kunnen genieten en zich nooit zullen vervelen. Het is leuk om een hele eigen stad of dorp te creëren met je kind.

De accessoires: welke miniaturen krijg je bij een poppenhuis?

De meeste poppenhuizen worden geleverd met tal van accessoires. Meubels zoals bedden, stoelen, tafels of banken zijn vaak bij de levering inbegrepen. Ook zijn er poppenhuizen waarbij er poppetjes worden meegeleverd. Je kinderen kunnen dan meteen plezier hebben van het poppenhuis. Ook zijn er poppenhuizen met tapijten, verlichting en gordijnen die zeer realistisch zijn vormgegeven en ook kunnen worden aangepast.

Tip: Zet de poppenhuizen samen met je kinderen en passend poppenhuismeubilair op en speel de eerste scènes na. Dit is hoe je kind zal merken hoe veelzijdig het speelgoed is en zo zal je kind meer inspiratie en creativiteit krijgen.

Tips voor het mooi inrichten van een poppenhuis

Als je samen met je kind het droom poppenhuis hebt uitgekozen is het de kunst om de verschillende kamers leuk in te richten. Dit kun je doen door samen met je kind te bedenken wat in welke ruimte niet kan ontbreken aan meubels en leuke accessoires. Ook wil je kind vast een keer afwisseling in hoe het poppenhuis er uit ziet. Als je kind meerdere poppenhuizen heeft is het leuk om onderling de meubels af te wisselen. Daarnaast kun je nieuwe meubels ook in sets of los kopen voor een poppenhuis.

Zelf miniatuur meubels maken

Ook is het leuk om je kind aan de knutsel te zetten. Miniatuur meubels voor een poppenhuis kun je vaak ook met producten die je dagelijks gebruikt of weggooit maken. Zo is het leuk om dopjes van flesjes te bewaren. Deze kun je dan een ander kleurtje geven en gebruiken als een nieuwe tafel of stoelen voor in een van de kamers in het poppenhuis. Of wat dacht je van het knippen en vouwen van meubels en accessoires. Een nieuwe inrichting van je poppenhuis kun je dus ook heel leuk zelf maken.

Vier verzorgingstips voor poppenhuizen

Net als in elk "groot huishouden", moet ook de miniatuurversie regelmatig worden afgestoft. De volgende tips laten zien hoe je de kleine kamers schoon en netjes houdt.

  • Met een plumeau kun jij of jouw kinderen gemakkelijk grof stof en kruimels uit het kleine huis verwijderen.
  • Ongeveer één keer per maand moet je het poppenhuis wat grondiger schoonmaken, bijvoorbeeld met een oplossing van twee kopjes azijnessence op 1 liter water.
  • Gebruik geen sterke chemicaliën of sprays. Dat kan het materiaal beschadigen.
  • Als jouw kinderen geen zin meer hebben om met het huis te spelen, kun je het afdekken en op een droge plaats bewaren.

Topmerken poppenhuizen: van Kidkraft tot Hape poppenhuizen

Bij OTTO heb je keuze uit verschillende merken poppenhuizen. Zo heb je verschillende poppenhuizen van het merk Kidkraft. Dit merk verkoopt kleurrijke poppenhuizen, vaak inclusief meubels. Zo kan je kind meteen genieten van het nieuwe poppenhuis. Ook Hape poppenhuizen koop je bij OTTO. Dit zijn poppenhuizen en accessoires van hout. Vaak zijn dit ook grotere onderdelen die meer geschikt zijn voor de aller kleinste onder ons. Ontdek in de merkencategorie aan de zijkant in het menu welke merken OTTO nog meer heeft en laat je verrassen.

Waar koop je een poppenhuis? Gemakkelijk online bij OTTO

Wij leveren jouw bestelling bij je thuis af of bij een PostNL Servicepunt. Tijdens het bestellen worden in je winkelwagentje de bezorgkosten automatisch meegerekend. Je ziet daar ook meteen de verwachte levertijden. Wil je jouw artikelen liever ophalen op een moment dat jou uitkomt? Laat het dan bezorgen op een PostNL Servicepunt. OTTO heeft een heel gemakkelijk bestelproces, zodat je heerlijk kunt genieten van je nieuwe poppenhuizen.

Betaal op diverse manieren bij OTTO

Bij OTTO kun je een keuze maken uit verschillende betaalmethodes. Heb je jouw favoriete model poppenhuizen gevonden, kies dan de betaalvorm van je voorkeur. Bij OTTO betaal je heel eenvoudig alle artikelen uit het ruime assortiment poppenhuizen via acceptgiro, iDeal of in maandelijkse termijnen. Je hoeft alleen tijdens het afronden van de bestelling simpelweg de betaalmethode van je keuze te selecteren.