Wanneer koop je poppenmeubels?

Kleine kinderen hebben ontzettend veel fantasie. Daarom vinden ze het vaak erg leuk om vadertje en moedertje te spelen. Hierbij kan een leuk poppenkind natuurlijk niet ontbreken! Het coolste is het natuurlijk als het net echt lijkt. Met een paar mooie poppenmeubels kunnen je koters daarom helemaal opgaan in hun fantasiewereld. Daarnaast leren kinderen ontzettend veel van vadertje en moedertje spelen. Dus het is niet alleen leuk voor je kind om een paar poppenmeubels te geven, het is ook nog eens super leerzaam!

Wat zijn poppenmeubels?

Poppenmeubels zijn kleine meubels voor poppen. De meubels maken het spelen nét wat leuker en echter. Kinderen gebruiken hun fantasie volop om het leven van hun pop zo mooi mogelijk te maken. Er zijn allemaal verschillende meubeltjes voor poppen. Je kunt het zo gek niet bedenken: kinderstoeltjes, wiegjes, commodes, kledingkasten, ligstoelen en zelfs wastafels voor de pop. Deze meubels zijn vrij klein, zodat het voor poppen te gebruiken is, maar natuurlijk ook zodat je kind er goed bij kan. Met de kinderstoeltjes bijvoorbeeld, kan de poppenbaby ook mee eten met het avondeten!

Op welke leeftijd spelen kinderen met poppen?

Het verschilt per kind of ze met poppen willen spelen en wanneer ze dit leuk gaan vinden. Je kunt kinderen al een pop geven als ze net kunnen lopen. Kies dan wel voor een kleinere pop, want anders kunnen ze de babypop niet met zich meedragen. Je moet er dan ook op letten dat je ze er een geeft die geschikt is voor hun leeftijdscategorie. Een pop met kleine losse accessoires is bijvoorbeeld ongeschikt voor kleine kinderen, omdat ze de accessoires in hun mond kunnen stoppen. Bij de poppen staat altijd vermeld voor welke leeftijd ze geschikt zijn. Zo weet je zeker dat je een veilig product koopt. Pas vanaf hun tweede of derde jaar krijgen kinderen ook interesse in accessoires voor poppen. Dan snappen ze pas goed wat ze met een pop kunnen doen. Eerder heeft het dus nog niet zo veel zin om meubeltjes voor hun poppen te kopen.