Poppenwagens: voor kleine poppenmoeders en vaders

Rolspellen zijn favoriet bij kleine kinderen, ze spelen dan ook graag vadertje en moedertje. En daar hoort natuurlijk een poppenkind bij waar je lekker mee gaat wandelen. Om te helpen de juiste poppenwagen te kiezen voor jouw kind, hebben we het een en ander voor je op een rij gezet.

Inhoudsopgave

Speelgoed met een leereffect: daarom zijn poppenwagens zo populair
Welk type poppen kinderwagen past bij jouw kind? Welke poppenwagens zijn geschikt voor je 1, 2 of 3 jarige poppenmoeder?
Tips bij het kopen van een poppenwagen: hier moet je op letten
Verschillende merken poppenwagens verkrijgbaar bij OTTO: van Baby Born tot Bayer
Verschillende kleuren poppenwagens: van vrolijk roze tot klassiek donkerblauw
Op zoek naar een aanbieding: OTTO verkoopt poppenwagens in verschillende prijsklassen

Speelgoed met een leereffect: daarom zijn poppenwagens zo populair

Met een poppenwagen kunnen kinderen zich hun eigen ouders voelen, omdat ze met hun pop een wandeling kunnen maken en voor ze kunnen zorgen. De focus ligt niet alleen op plezier maken en spelen met de poppen. Een poppenwagen bevordert ook veel vaardigheden. Jouw kind zorgt met liefde voor de poppen en leert gaandeweg dat zorg belangrijk is als je samenleeft in een gezin. Tegelijkertijd stimuleert het spelen met de poppenwagen de verbeelding van je kind, omdat het kleine verhaaltjes zal bedenken en scènes uit het dagelijks leven zal naspelen. Een poppenwagen is een geweldige manier om het evenwicht te trainen en te leren lopen, vooral als je kinderen beginnen te lopen. Je kunt de duwbeugel vasthouden en deze voorzichtig met kleine stapjes volgen.

Welk type poppen kinderwagen past bij jouw kind? Welke poppenwagens zijn geschikt voor je 1, 2 of 3 jarige poppenmoeder?

Poppenwagens hebben veel gemeen, maar er zijn ook verschillende modellen die geschikt zijn voor verschillende behoeften. In onderstaand overzicht zie je welke modellen er beschikbaar zijn en wat de voordelen zijn. De hieronder genoemde leeftijden zijn indicaties. Check altijd bij de artikelinformatie het leeftijdsadvies om te bepalen of een poppenwagen geschikt is voor de leeftijd van jouw kind.

Houten kinder poppenwagen: robuust en stabiel, soms hout gecombineerd met riet - geschikt vanaf 1 jaar

Houten poppenwagens zijn, zoals de naam al doet vermoeden, van hout en zien er stevig en kwalitatief uit. Het natuurlijke materiaal is vaak helder geverfd en ziet er stabiel en robuust uit. Een rieten poppenwagen heeft ook meestal een stevig houten onderstel. Door het lage ligvlak en het wat zwaardere materiaal staat een houten kar stevig en veilig op de vloer. Over het algemeen is het speelgoed erg laag, zodat zelfs zeer jonge kinderen vanaf twaalf maanden er gebruik van kunnen maken. Meestal kun je het stuur aanpassen aan de maat van je kind.

Poppenbuggy's: wendbaar en ruimtebesparend - geschikt vanaf 3 jaar

Net als hun echte rolmodellen zijn poppenbuggy 's bijzonder licht en sportief. Door hun lage gewicht zijn ze gemakkelijk te duwen door de poppenmoeders. Je kunt ze ook opvouwen en vervoeren om ruimte te besparen. Dit is handig tijdens het reizen omdat je de modellen in een paar eenvoudige stappen kunt ombouwen en ze gemakkelijk in de kofferbak passen. Als de kinderkamer aan de kleine kant is, is een poppenbuggy een goede keuze, want opgevouwen neemt hij weinig ruimte in en kan hij achter de deur of in de kast opgeborgen worden. Omdat buggy's iets groter zijn en ook meer functies hebben, zijn ze geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.

Combi poppenwagen: verstelbaar en gevarieerd - geschikt vanaf 3 jaar

Combinatie poppenwagens vergroten het speelplezier met hun vele mogelijkheden. Dankzij de draaibare duwbeugels en een verwisselbaar zit- en ligoppervlak, kunnen de kleine poppenwagens in een paar eenvoudige stappen worden omgetoverd tot een stoere sportwagen of een comfortabele couchette. Deze rijtuigen hebben ook veel extra's zoals sportwagenbevestigingen, babybadjes of zelfs poppenautostoeltjes. Vanwege hun lage gewicht kunnen ze makkelijker kantelen, dus het is belangrijk dat je kind zelf al stabiel kan lopen. De combinatiemodellen zijn daarom geschikt voor kinderen vanaf drie jaar die veilig kunnen lopen en de verschillende functies willen uitproberen.

Tips bij het kopen van een poppenwagen: hier moet je op letten

Naast het juiste model moet je ook op andere aankoopcriteria letten, zodat de poppenmoeders lang van het speeltje kunnen genieten. In onderstaand overzicht vind je zes tips hoe je dit doet.

  1. Materiaal: Poppenwagens van stevig hout, lichtgewicht kunststof of duurzaam metaal zijn handig om mee te spelen. Deze kunnen niet gemakkelijk breken.
  2. Verzorging: Zorg ervoor dat de poppenwagen gemakkelijk schoon te maken is. Modellen met afneembare hoezen die je in de wasmachine kunt wassen, zijn goed.
  3. Accessoires: Zodat je kind meteen kan spelen, moet de kinderwagen enkele accessoires bevatten, zoals kussens en dekens. Met een luiertas voelt je kroost zich een echte moeder of een echte vader.
  4. In hoogte verstelbaar: Met poppen kinderwagens die in hoogte verstelbaar zijn kunnen ze meegroeien met je kind en zullen je kinderen er lang plezier van hebben. Daarnaast is de juiste hoogte goed voor een gezonde loophouding. De armen moeten in een rechte lijn staan bij het lopen, om het risico op kantelen te verkleinen.
  5. Remmen: Poppenwagens moeten een rem hebben die kan worden gebruikt om de wielen te vergrendelen als je kinderen zichzelf eraan optrekken terwijl ze leren lopen. Er moeten ook voorzorgsmaatregelen worden genomen op buggy's, zodat ze niet per ongeluk open of dicht gaan.
  6. Wielen: vaste wielen zijn stabieler en geschikter voor jongere kinderen. Zwenkwielen hebben een grotere actieradius en zijn daarom leuker voor iets oudere kinderen.
  7. Maat: Let er bij het kopen op dat je een model kiest dat genoeg ruimte heeft voor de poppen en knuffels van je kinderen.

Verschillende merken poppenwagens verkrijgbaar bij OTTO: van Baby Born tot Bayer

Poppenwagens zijn verkrijgbaar in verschillende merken. Baby Born is bijvoorbeeld heel bekend, ook van de poppen en vele accessoires die ze verkopen voor poppenmoedertjes. Van Bayer zijn verschillende prachtige "net echte" kinderwagens in het klein te krijgen. In verschillende kleuren, leuke dessins en met leuke accessoires. Elke Bayer kinderwagen is ook uitgerust met een leuke luiertas.

Verschillende kleuren poppenwagens: van vrolijk roze tot klassiek donkerblauw

Poppenwagens voor de allerkleinste poppenmoeders zijn vaak uitgevoerd in mooie roze kleuren. Kleine meisjes zijn over het algemeen dol op roze en daar spelen de verschillende aanbieders goed op in. Voor de iets oudere kinderen zijn er ook andere kleuren kinderwagens verkrijgbaar, zoals grijs en donkerblauw. Deze kinderwagens lijken meer op de "echte" kinderwagens. Zodra kinderen iets ouder worden willen ze graag steeds meer op mama lijken en komen de serieuzere klassieke kinderwagens in mini uitvoering in beeld.

Op zoek naar een aanbieding: OTTO verkoopt poppenwagens in verschillende prijsklassen

Poppenwagens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en prijzen. Als je veel waarde hecht aan kwaliteit en duurzaamheid of veel leuke accessoires, dan ben je over het algemeen wat duurder uit. Een eenvoudige buggy kun je al vinden voor een vriendelijk prijsje. Als poppenwagens zijn afgeprijsd, herken je dit aan het Sale logo linksboven op de afbeelding.