Een rompertje mag niet ontbreken

Functionele babypakjes

Rompers zijn onmisbaar als je net een kleintje hebt gekregen. Baby’s bewegen veel en het voordeel van een rompertje is dat deze goed op zijn plek blijft zitten. De eendelige babypakjes zijn verkrijgbaar in lange of korte mouwen en bedekken altijd de rug van de baby. Het is in feite een combinatie van een broek en een hemdje. Een ander voordeel van een romper is de warmte die het biedt. Baby’s kunnen zichzelf nog moeilijk warmhouden. Een rompertje biedt hiervoor de uitkomst, zeker omdat het hele bovenlichaam tot aan de armen is bedekt. Tot slot is een romper zeer praktisch voor het verschonen van een luier. Rompers sluit je namelijk gemakkelijk met drukknoopjes. Wanneer je een luier gaat verschonen, hoef je alleen de drukkertjes los te maken!

Hoe verschoon ik een luier?

Je zal er toch echt aan moeten geloven als je een baby’tje krijgt: het verschonen van een luier. De eerste paar keren is het wellicht wennen, maar na een aantal keren valt het reuze mee!

  1. Zorg ervoor dat je altijd een aankleedkussen hebt of handdoek, waarop je je baby kunt verschonen.
  2. Maak gemakkelijk eerst de romper los en vervolgens de vieze luier.
  3. Pak beide voetjes en til de beentjes op tot boven de buik, zodat ze niet vies worden.
  4. Verwijder de vieze luier en maakt de billetjes goed schoon met billendoekjes speciaal voor baby’s. Een vochtig washandje kan eventueel ook.
  5. Om infecties te voorkomen, is het verstandig altijd van voor naar achteren de billetjes schoon te maken.
  6. Als alles droog en schoon is, kun je een nieuwe luier omdoen en het rompertje weer vastmaken. Let erop dat je altijd twee vingers tussen de luier en de buik kunt steken, anders zit de luier te strak.

Organische rompertjes

Tegenwoordig is steeds meer kleding fair trade en organisch. Ook rompers worden meer en meer gemaakt van organische katoenen materialen. Dit houdt in dat ze worden gemaakt van biologisch katoen die afkomstig is van katoenvelden zonder pesticiden en kunstmest. Het voordeel van de kleding is dat de materialen vrij zijn van schadelijke stoffen. Bovendien draag je met de aankopen van fair trade en organische kleding bij aan een beter en eerlijk milieu.