Leuke sneakers voor de kids

Sneakers voor kids zijn comfortabel, heel hip en ontzettend gemakkelijk. Niet zo raar dus dat ze niet, alla de jaren 50 alleen, nog maar als sportschoenen worden gedragen. Vandaag de dag zijn ze onmisbaar in het modebeeld. Zowel volwassen als kinderen zijn helemaal fan van sneakers. Ze zitten heerlijk en zijn stevig genoeg om buiten rond te rennen en te spelen. Ook voor de allerkleinste zijn er stoere sneakers te vinden. Sneakers met klittenband zorgen ervoor dat jouw stoere jongen zijn sneakers gemakkelijk zelf aan en uit kan trekken. Maar ook wanneer jouw vent goed zijn veters kan strikken zijn er mooie kids’ sneakers te vinden. Sneakers voor kinderen geven goede steun aan de voeten, zitten lekker en zijn daarnaast ook nog modieus. Met een mooi paar sneakers stelen jouw kinderen de show op het schoolplein! Er zijn leuke hoge sneakers, maar ook lage gympen. Sneakers in een kleur of met gekke printjes. Sneakers voor kids vullen de outfit aan op een leuke manier. Leuk onder hip shirt en een stoere jeans.

De juiste maat sneakers bepalen

Kindervoetjes zijn ontzettend buigzaam. Hierdoor passen de voetjes gemakkelijk in te kleine sneakers. Doordat de voeten zo buigzaam zijn en daarnaast het zenuwstelsel van kinderen nog niet helemaal ontwikkeld is, merken de kids dan ook niet goed wanneer de sneakers te klein zijn. Het is echter wel belangrijk om te checken of je kind wel de goede maat sneakers draagt. Wanneer een kind te kleine schoenen draag voor een langere periode, kan dit schadelijke gevolgen hebben. Zo kan je kind gezondheidsklachten krijgen als heup-, knie- en rugproblemen.

Kindervoetjes hebben minimaal 12 mm extra ruimte nodig in de neus van de sneaker. Zo hebben de voeten genoeg ruimte tijdens het lopen, rennen en spelen. Omdat jouw kind nog niet goed aan kan geven of de sneakers goed passen, is het belangrijk om de maat te controleren. In een winkel waar ze sneakers voor kinderen verkopen, zal er vaak een speciaal meetlint voor voeten aanwezig zijn. Wanneer je schoenen online bestelt, moet je zelf de maat controleren. Een manier om te controleren of de sneakers goed zitten is door middel van de duimtest. Met de duimtest kan je gemakkelijk zien of kids genoeg ruimte overhouden in de sneakers. Laat je kind met schoenen aan rechtop staan. Druk vervolgens met je duim op de neus van de schoen. Als de sneakers goed passen, dan past de duim tussen het einde van de grote teen en het einde van de schoen. Voeten kunnen iets verschillen, dus probeer dit altijd bij beide voeten. Om te voorkomen dat kids hun tenen oprollen in de schoen, leun je met je ene hand op de bovenkant van de voet, terwijl je met de duim van de andere hand de ruimte voelt. Zo zorg je ervoor dat jouw kids de juiste maat sneakers dragen.