Duurzaamheid bij OTTO

Vind jij het belangrijk dat je een artikel koopt dat op maatschappelijk verantwoorde en milieuvriendelijke wijze geproduceerd is? Dan zijn onze duurzame producten echt iets voor jou!

Binnen OTTO hebben we een ruim assortiment aan duurzame producten. Erkende en veeleisende duurzaamheidskeurmerken geven je extra informatie over de gebruikte grondstoffen en productievereisten.

Zo gebuiken we bijvoorbeeld FSC-gecertificeerd hout, afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en katoen dat in samenwerking met Cotton made in Africa wordt geproduceerd. Het Cotton made in Africa-initiatief zorgt voor de ontwikkeling van duurzame katoenbouw met hulp van lokale Afrikaanse katoenboeren die hier onderwijs en een eerlijke vergoeding voor terugkrijgen. In het assortiment van OTTO is geen plaats voor bont en alle lederen producten zijn afkomstig van runderen, varkens, geiten en schapen waarvan de huid een bijproduct is van de levensmiddelenindustrie.

Daarnaast hebben we matrassen met volledig biologisch afbreekbare vezels van TENCEL®. En gaat een percentage van de inkoopprijs van vloerkleden met het GoodWeave-keurmerk naar sociale programma’s voor voormalige kinderarbeiders, voor wie GoodWeave een school- of beroepsopleiding mogelijk maakt. Alle kasten met het keurmerk Der Blaue Engel zijn op milieuvriendelijke wijze geproduceerd.

Met onze duurzame producten geven we jou dus de mogelijkheid om mooie, modieuze artikelen aan te schaffen die op eerlijke wijze geproduceerd zijn.

Wil je alle duurzame producten bekijken? Klik dan hier.


 Terug naar Klantenservice