Voorwaarden retourneren & zichttermijn

Een artikel mag je 30 dagen op zicht in huis houden om te beslissen of dat je het wil behouden. Binnen deze termijn heb je het recht om, zonder opgave van redenen, aan ons te melden dat je een artikel wil retourneren (herroepingsrecht).

De zichttermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop je het artikel in je bezit hebt gekregen. Na melding van je herroeping heb je nog 30 dagen om het artikel daadwerkelijk naar ons terug te sturen.

Om gebruik te maken van het herroepingsrecht kun je ook het herroepingsformulier opsturen. Je dient het artikel dan binnen 30 dagen na het versturen van dit formulier naar ons terug te sturen. Je bent echter niet verplicht om dit formulier te gebruiken, want ook zonder dit formulier geldt het herroepingsrecht. Je kunt het artikel ook meteen binnen 30 dagen naar ons terugsturen zonder voorafgaande herroepingsmededeling.

Betalingstermijn

Je hebt 30 dagen de tijd om je artikelen te retourneren maar we vragen je wel om binnen 14 dagen na ontvangst van je artikel(en) te betalen. Mocht je na de betaling toch nog besluiten om de artikelen te retourneren, dan storten we het naar OTTO overgemaakte bedrag terug.

Om een artikel terug te sturen kan je op de volgende manieren gebruik maken van onze retourservice:

  • kleine artikelen retourneer je via een PostNL Punt (bewaar het afgiftebewijs goed).
  • grote artikelen retourneer je door een retouropdracht in te plannen via onze klantenservice.

We vragen je om hierbij altijd de retourbon toe te voegen die is bijgeleverd in je bestelling.

Wanneer je een artikel terugstuurt, gaan wij ervan uit dat het artikel compleet is - en voor zover redelijkerwijs mogelijk - zich in de originele staat bevindt en in de originele fabrieksverpakking zit. Uitgangspunt is dat je een artikel hanteert/ inspecteert zoals je dat in een winkel mag doen. Wanneer een artikel beschadigd is kan OTTO een schadevergoeding in rekening brengen, zoals gesteld in de algemene voorwaarden, artikel 7.

Let op: Je kunt cosmetica, verzorgingsproducten en erotische artikelen vanwege hygiënische redenen niet retourneren nadat de verzegeling is verbroken. Het retourneren van verse planten en bloemen is niet mogelijk vanwege de beperkte houdbaarheid van deze artikelen. Videogames zijn makkelijk te kopiëren en mogen daarom ook niet worden geretourneerd nadat de verzegeling is verbroken. Mocht je een multimedia-apparaat retourneren dan moet je deze altijd terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Wanneer je een artikel retourneert mag het betreffende artikel nooit gebruikssporen vertonen. Mocht dit wel het geval zijn, dan brengen we een eventuele waardevermindering bij je in rekening.


 Terug naar Retourneren & ruilen