Meubels online

In de online meubel shop van OTTO vind je alles wat je nodig hebt voor een mooie inrichting. Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen met betrekking tot onze service en ons aanbod voor jouw wooninrichting.

Inhoudsopgave

Welke meubels vind je in ons aanbod?
Meubelstukken voor een mooi thuis
Wanneer kun je het best nieuwe meubels kopen?
Hoe vind ik meubels die passen bij mijn huis?
Meet de kamer op, voordat je het meubilair koopt.
Kan ik stofstaaltjes opvragen?
Welke inrichting past bij welk interieur?
Nieuwe meubels voor 2021 voor veschillende ruimtes
Het meubelaanbod voor de woonkamer en gestoffeerde meubelen
Hebben jullie ook duurzame meubels als woninginrichting?
Esdoorn, berk, beuk, - lichte houten meubels zijn 'in'
Meubels voor de eerste eigen woning
Meubels voor de woonkamer - wat hoort hierin?
Hoe orden je woonkamer meubels op een indrukwekkende manier?
Deze meubels voor de keuken maken koken leuk
Meubels voor de keuken en eetkamer - waar moet je goed op letten?
Chique eetkamer meubels voor gezellige feesten
Meubels voor de hal en entree ontdekken bij OTTO
Welke slaapkamer meubels kopen?
Slaapkamer meubels - gereduceerd tot de essentie
Slaapkamer interieur voor een ontspannen slaap
Wanneer de babykamer of kinderkamer bestellen?
Meubels voor de kinderkamer moeten de ouders en de kinderen bevallen
Op zoek naar badkamermeubels?
Deze meubels zorgen voor comfort in de badkamer
Meubels voor efficiënt werken in de werkkamer
Waarom meubels van grotere merken uiteindelijk niet duur zijn
Tips voor het kopen van meubels
Meubels gemakkelijk thuis laten bezorgen

Welke meubels vind je in ons aanbod?

Meubels maken van een huis een thuis. Ze brengen stijl, functionaliteit en orde aan in je huis. Of je nu je eerste woning inricht of je huidige inrichting gaat vernieuwen, er zijn een aantal dingen waar je bij het kopen van meubels rekening mee moet houden. Elke kamer in je woning heeft meubels nodig en het is belangrijk dat je jouw eigen smaak voor design en functionaliteit, wat betreft meubels, in elke kamer terug laat komen. Een woonkamer heeft een hoop comfortabele en gastvrije zitgelegenheden nodig voor familie, vrienden en gasten. Afhankelijk van de grootte van je keuken, kun je in die ruimte een mooie eethoek of een rij barkrukken neerzetten. Daarnaast heeft iedereen natuurlijk ook behoefte aan een plek om te ontspannen. Een kwaliteitsbed van OTTO kan daarom als middelpunt van je slaapkamer dienen. Stoelen, kasten en tafels geven elke kamer meer veelzijdigheid, functionaliteit en stijl. Koop meubels die gemaakt zijn om lang mee te gaan en de investering dus meer dan waard zijn.

Een werkkamer of thuiswerkplek vervult meerdere doeleinden - je moet er natuurlijk georganiseerd en overzichtelijk kunnen werken maar de kamer of werkplek moet je natuurlijk ook een goed gevoel geven en je inspireren. De juiste meubels zijn dus de meubels die overeenkomen met je levensstijl en zorgen voor overzicht en orde. Bijvoorbeeld schrijftafels, bureaus en bureaukasten, roomdividers, hoekbureaus en rolkasten, waarin je veel spullen kwijt kunt en waarmee je dus veel ruimte bespaart. Ook voor de kleintjes vind je bij OTTO de juiste meubels, zoals kinderbureaus voor het huiswerk en om aan te knutselen.

Wanneer het gaat om de meubels voor je thuiswerkplek, is opbergruimte het sleutelwoord. Zet al je boeken in een boekenkast en plaats al je papieren in een archiefkast. Zet al je boeken gesorteerd in de boekenkast, behalve je favoriete en veel gebruikte exemplaren. Leg deze op ene speciale plek op je bureau. Voeg aan je werkkamer ook zeker nog een comfortabele bureaustoel toe.

Meubelstukken voor een mooi thuis

Je woning is de plek waar je het grootste deel van je vrije tijd doorbrengt. Hier ontspannen we ons, brengen er gezelig uren door, we trekken ons er terug, verzorgen er ons lichaam, koken er, eten er en slapen er. Hoe mooier je woning is, hoe blijer en comfortabeler je jezelf er voelt. Meubelstukken spelen hierin een hele belangrijke rol. Met meubels geven we onze woning een individueel karakter en onze persoonlijk stijl en smaak komt erin terug. Wie een minimalistische smaak heeft, kiest waarschijnlijk vooral voor eenvoudig ontworpen meubels. Mensen die meer houden van gezelligheid en warmte in huis, zijn waarschijnlijk meer fan van een rustiek/landelijk interieur.

Wanneer het om meubels gaat is het uiterlijk natuurlijk niet alles; minstens zo belanrijk is het praktisch nut; slaap- en zitmeubels zorgen voor ontspanning, kasten bieden bergruimte en orde en aan een tafel kan gegeten, gewerkt en gespeeld worden. Op otto.nl kun je meubels kopen die je huis omtoveren tot een huis van bezinning en inkeer. We bieden daarnaast een heleboel waardevolle inrichtingstips, waarmee je jouw woning in kunt richten zoals je in gedachte hebt.

Wanneer kun je het best nieuwe meubels kopen?

Vaak ben je na 10 tot 20 jaar simpelweg je interieur beu omdat deze niet modern meer is en ben je gewoon toe aan een nieuw interieur.

Als je toe bent aan een modernere en stijlvollere inrichting, dan vind je in onze webshop een bureau dat daar helemaal bij past - en op dat bureau kun je dan brieven schrijven, of je gebruikt het bureau als werkplek en je plaatst er je laptop op. En de liefhebbers van de landelijke stijl zijn er ook genoeg massief houten bureaus. Stijlvolle bureaulampen en bureau accessoires ronden de collectie goedkope meubelen voor een mooi thuis helemaal af.

Hoe vind ik meubels die passen bij mijn huis?

Wanneer je besloten hebt of je één enkele kamer opnieuw gaat inrichten of juist jehele woning, loop je tegen het volgende probleem aan: het grote aanbod aan kwalitatief hoogwaardige aansprekende meubels maakt het niet makkelijk je persoonlijke favoriet eruit te pikken en te combineren. En daarna volgt nog de lastige vraag, waar de nieuwe meubels het best neergezet kunnen worden. Praktische inrichtings apps voor iPhone, Android, Mac en PC kunnen hiermee helpen. Deze apps kunnen op verschillende digitale platformen kostenloos of voor een paar Euro gedownload worden. Met deze programm's kun je jouw woning virtueel met nieuwe meubels uitrusten en ver voor de aankoop je nieuwe interieur uitvoerig testen. Spelenderwijs kun je zo verschillende opstellingen en meubelcombinaties uitproberen, verwerpen en herschikken. Hiervoor hoef je alleen de plattegrond in te voeren (de afmetingen van je kamer(s)) en de vensters en deuren intekenen. Tenslotte kun je ook de vloer en en muren een kleur geven. Vervolgens kun je naar hartenlust je woning herdecoreren. Heb je de kamer te vol gezet of kunnen er best nog wat meubels bij? Je interieur app laat het je zien. Sommige van deze behulpzame apps bieden ook de mogelijkheid om de gekozen meubelstukken een andere kleur te geven of te draaien, om zo een nog realistischer beeld te krijgen van het feit of je nieuwe bank, bed of dressoir werkelijk bij je woning past. Zo kunnen miskopen geminimaliseerd worden.

Meet de kamer op, voordat je het meubilair koopt.

Stijlvol wonen is belangrijk voor de Nederlander: nergens in de wereld geven mensen zo veel geld uit aan meubilair als hier. Om ervoor te zorgen dat de aankoop van het meubilair een succes wordt, moet je met een aantal punten rekening houden. Welk meubilair je ook wilt kopen - meet ten alle tijden de beschikbare ruimte op en vergelijk dit met de vermelde meubelmaten. Vooral als je te maken hebt met moeilijkere situaties, zoals schuine daken, is dit belangrijk. Wil je een volledige inrichting kopen, meet dan de gehele kamer op - zo kun je vooraf plannen, welke meubelstukken waar komen te staan. Zeker wanneer je meubels online gaat kopen, en je het meubilair dus niet daadwerkelijk kunt bekijken, is opmeten enorm belangrijk.

Zowel in de winkel als online kun je meubels vaak tegen een spotprijs kopen. Bij OTTO vind je regelmatig sale- en kortingsacties, waarbij onze meubels bijzonder goedkoop worden aangeboden. Wanneer we onze voorraden opruimen en de nieuwe collectie binnenkomt, reduceren we de prijs van oudere modellen sterk. We hebben daarvoor geen vastgestelde periodes - maar wanneer je goedkope meubels van hoogwaardige kwaliteit zoekt, dan loont het zich om onze webshop regelmatig te bekijken om te controleren of er sale acties of kortingsacties lopen.

Kan ik stofstaaltjes opvragen?

Het kopen van nieuwe meubels is niet makkelijk. Ze leveren immers een belangrijke bijdrage aan je interieur - en dat interieur moet je over een paar jaar natuurlijk nog steeds bevallen. Om de keuze wat te vergemakkelijken, bieden wij een praktische proefstaal-service. Vraag simpelweg stofstaaltje aan en laat deze naar je opsturen. Je kunt dan thuis in alle rust bekijken welke kleur, welk materiaal en welk design geschikt zijn voor jou. Op die manier vind je de meubels die bij je passen.

Welke inrichting past bij welk interieur?

Of het nu een kleine kamer is of een brede woonkamer - wie met een intelligente inrichting de beschikbare ruimte benut, kan uit elke kamer het beste halen. Voor een kleine kamer kun je het beste kiezen voor een interieur met veel opbergruimte, zonder dat het interieur zelf veel ruimte in beslag neemt. In plaats van een groot bankstel kun je beter een kleine hoekbank kiezen, die je eventueel met uitrusten met een fauteuil. Gebruik dan ook de hoogte van de kamer om zoveel mogelijk opbergruimte te creëren. Kies dus bijvoorbeeld voor smalle maar hoge kastjes en planken. Wat ook plaats efficiënt werkt is een opklapbare tafel, die je na gebruik tegen de wand aan kunt dichtklappen en die praktisch geen ruimte in beslag neemt. Ook als eettplek is dat een ideale oplossing. Een meubelstuk dat bijzonder veel discrete opbergruimte biedt, is het bed. Wanneer je beslist een bed met poten te kopen, dan kun je daaronder kleding, schoenen of huishoudelijke spullen kwijt.

Zeer grote ruimtes moet je ook niet te vol zetten en ook voorzichtig zijn wat betreft kleine meubels. Het is verstandig om wat minder meubels te gebruiken. Maar dan wel meubels die wat groter zijn. XXL meubels, lange eettafels en zeer grote lampen passen perfect in een grote ruimte. Daarmee kun je de ruimte ook opdelen in kleine eilandjes om te lezen, werken, of eten. Let er wel op dat je een eenheid creëert, zodat het optisch niet te onrustig wordt. In onze online interieur shop vind je verschillende meubelstukken uit dezelfde collectie, waarmee alles in je interieur helemaal op elkaar is afgestemd.

Nieuwe meubels voor 2021 voor veschillende ruimtes

Het meubelaanbod voor de woonkamer en gestoffeerde meubelen

Vind voor elke kamer in huis iets kleins (of groots). Aan het zoeken naar woonkamer meubels? Stel dan een zithoek samen met een sofa en een bank of maak een banken combinatie. Zet de banken om een salontafel heen om zo de meest fantastische verhalen aan elkaar te kunnen vertellen. Accentueer de rest van de kamer met stoelen, een luxe vloerkleed of een paar gemoedelijke ligstoelen. Complementeer het geheel vervolgens met een aantal mooie planten. Voor een gemoedelijk avondje TV-kijken voeg je ook nog een entertainment centre en een TV-meubel toe. Een TV lowboard haalt alles netjes uit het zicht.

De woonkamer is het centrale punt van een woning. Hier geef je jezelf een goed gevoel, breng je je vrije tijd door en ontvang je gasten en goede vrienden. Met het assortiment woonkamer meubels en woonideeën uit de OTTO online meubel shop stel je smaakvolle kamers samen, die ook nog comfortabel en aanlokkelijk zijn. Daarnaast vind je ook aansprekende vloerkleden en kasten, alsmede:

 • Salontafels
 • Wandplanken
 • Gestoffeerde meubels
 • Hoekbanken
 • Zithoeken
 • Hockers
 • Fauteuils
 • Vitrinekasten
 • TV-meubels
 • En nog veel meer

Solide kachels en sfeerhaarden zorgen voor warmte en gemoedelijkheid en voltooien het meubelassortiment van de OTTO online shop.

Hebben jullie ook duurzame meubels als woninginrichting?

Ja. Meubels met een FSC-label zijn gemaakt van hout dat voorkomt uit duurzame bosbouw. FSC is een afkorting voor Forest Stewardship Council. Deze onafhankelijke organisatie heeft grensoverschrijdende criteria voor een verantwoord bos-management opgesteld. FSC-gecertificeerde bedrijven produceren hout onder ecologisch verantwoorde omstandigheden en onder sociaal verdraagbare arbeidomstandigheden. FSC hout is dus zeer geschikt om te gebruiken in een ecologisch verantwoorde woninginrichting.

Esdoorn, berk, beuk, - lichte houten meubels zijn 'in'

Meubels van een lichte houtsoort zijn trendy - en dat is helemaal terecht!
Veel mensen worden blij van donkere houtsoorten, bijvoorbeeld notenhout - wat overal te vinden is. Desalniettemin hebben ook veel mensen een voorliefde voor de zogenoemde 'blonde' houtsoorten! Geen andere materiaal ziet er zo natuurlijk uit. Licht meubels komen rustgevend en 'luchtig' over. Zij passen in vrijwel alle inrichtingsstijlen, van minimalistisch tot rustiek en landelijk. Meubels gemaakt van lichte houtsoorten zijn tegelijk fris en nobel en lijken licht uit te stralen. Daardoor lijken kleine kamers veel groter. De populariteit van lichte meubels wordt ook veroorzaakt voor het feit dat meubilair steeds vaker gemaakt wordt van binnenlandse houtsoorten. Mensen worden steeds milieubewuster en hierdoor worden steeds vaker houtsoorten gebruikt die niet over grote afstanden getransporteerd hoeven te worden. En hout uit Nederland of omringende landen is nu eenmaal vaak licht van kleur.

Meubels van beukenhout:
In talrijke woningen voert beukenhout de boventoon. Beukenhout heeft een warme uitstraling, die kan variëren van zacht geel tot licht (!) roze. Veel meubels zijn gemaakt van deze mooie houtsoort: van keukentafels en vele wandplanken tot aan trappen en parket. Aangezien beukenhout een van de hardste en meest duurzame houtsoorten is, is het ook uitermate geschikt voor de vloer. Wanneer je denkt, alleen maar beukenhout is saai, dan vergis je jezelf, want er zit ontzettend veel verschil in beukenhout. Er zit veel variatie in de kleur, kernbeukenhout onderscheidt zich van het 'normale' beukenhout en ook de techniek van het verwerken van het hout is bepalend voor het uiterlijk.

Een inrichting van esdoornhout, berkenhout en aanverwante houtsoorten
Wie graag nog lichter hout wil, moet gaan voor een inrichting van esdoornhout en berkenhout. Beiden houtsoorten zijn werkelijk ontzettend licht, ze zijn bijna wit. Esdoorn biedt ook nog eens het voordeel dat het goed te polijsten is en overal te gebruiken is. Bij berkenhout daarentegen zijn de nerven erg interessant: deze variëren van eenvoudig tot kleurrijk gevlamd.

Wat betreft de nerven: deze zijn met name zichtbaar bij het zachtere hout van de binnenlandse boomsoorten, zoals de spar en de den. het hout van deze bomen wordt gedomineerd door contrasten in de jaarringen. Onregelmatigheden zijn absoluut normaal. Het is een kwestie van smaak of je dit mooi vindt en je deze kenmerkende inrichting in je woning wilt. Wat in ieder geval geldt: elk meubelstuk is absoluut uniek. Eiken werd lange tijd beschouwd als muf. Maar eiken heeft het ouderwetse imago, met zijn tinten van beige tot aan honinggeel, naast zich neergelegd; het hout is 'in', het komt speels over en is licht. Vanwege de bijzondere rode gloed, zorgt het voor een nobele 'kersachtige' inrichting. De warme toon geeft de kamer een elegante charme.

Wellicht deel jij nu ook het brede enthousiasme voor licht hout! Wanneer je een interieur hebt dat bestaat uit donkere houtsoorten, kijk dan toch nog eens rond of je wat meubelstukken van lichtere houtsoorten in je inrichting kunt verwerken. Het hoeft niet gelijk 'puur beuken' te zijn.

Meubels voor de eerste eigen woning

Wanneer jongeren het eerst op zichzelf gaan wonen, hebben ze meestal nog geen budget voor duur meubilair. In de regel is ook de woonruimte nog niet afgegrensd. Vele van deze jongeren zijn door de opleiding of studie ook zo druk, dat ze voor hun eerste inrichting liever goedkope meubels online zoeken, dan dat ze maar de winkel gaan. In dit geval kun je je het beste op de belangrijkste basics concentreren. Een slaapbank is vaak net zo comfortabel als een groot bed, maar neemt veel minder ruimte in beslag. Zo kun je ook om aan te eten of aan te werken een opklapbare tafel kopen - met betrekking tot de bruikbare oppervlakte is het een 'echte' tafel in alle opzichten. Een grote massieve kast kun je beter ook niet kiezen, een kleine garderobekast die je met kledingstangen kunt uitrusten is voldoende.

In het eerste eigen interieur is niet altijd een keuken beschikbaar of is er niet altijd een afgegrensde keukenruimte beschikbaar. Wie geen culinaire ambitie op sterren niveau heeft, voldoet een minimale inrichting met een gootsteen, keukenblad, koelkast en fornuis. In de meubel shop van otto.nl vind je een groot assortiment met compacte en moderne keukenruimtes. Deze zijn zeker geschikt voor studenten, en ook dankzij onze regelmatige kortingen kun je jouw meubels hier betrekkelijk voordeling kopen.

Meubels voor de woonkamer - wat hoort hierin?

De woonkamer is het hart van de woning - hier kijken we TV, ontspannen we, ontvangen we gasten en eten we. Het dient als toevluchtsoord, maar moet tegelijkertijd ook toonbaar zijn als er bezoek komt. Welke meubels mensen voor hun woonkamer kiezen, hangt af van hun individuele smaak. De volgende meubels horen echter in de meeste woonkamers tot de basis:

 • Gestoffeerde meubels zoals banken en fauteuils
 • Een salontafel
 • Wandplanken voor boeken of beeldjes
 • Een wandmeubel of TV-meubel
 • Opbergruimte in de vorm van dressoirs, kasten, commodes of vitrinekasten
 • Lampen, zoals bijvoorbeeld plafondlampen of wandlampen
 • Woontextiel zoals vloerkleden, gordijnen en kussens

Hoe orden je woonkamer meubels op een indrukwekkende manier?

Voordat je met de concrete inrichting begint, bedenk je dan hoe je de woonkamer gaat gebruiken. In welke hoek ga je TV kijken, waar ga je lezen en waar ga je met de kinderen spelen? Houd er bij het plannen ook rekening mee, dat het visueel niet te onrustig wordt - woonkamer meubels in hetzelfde design, zorgen voor een uniforme look. Omdat deuren en ramen moeiteloos geopend moeten kunnen worden, moet de ruimte ervoor vrij blijven. De bank is het belangrijkste meubelstuk in de woonkamer, vooral de grote exemplaren met een L-vorm zijn populair. Het werkt harmonisch en bespaart ruimte, wanneer je de bank tegen de langere zijde van de muur zet of wanneer je de bank als roomdivider gebruikt. Laat je door otto.nl inspireren. Bij ons vind je uniforme meubelseries uit verschillende collecties en kun je woonkamer meubels bijzonder voordelig online kopen.

Deze meubels voor de keuken maken koken leuk

Koken is voor vele niet alleen pure noodzaak, maar dient het ook als hobby en ontspanning. Meubels van hoogwaardige kwaliteit leveren alle benodigdheden voor het koken. Naast keukenkasten, die opbergruimte verschaffen, vergemakkelijken vooral de elektrische apparaten, zoals het fornuis, de vaatwasser en de koelkast, het werk in de keuken. Bij OTTO vind je, afhankelijk van je individuele kookkunsten en wensen, een groot aantal keukenapparaten en -meubels, die je eenvoudig online kune bestellen.

Voor kleine keukens zijn eenvoudige inbouwkeukens met bovenkasten de optimale oplossing, in een grote woonkeuken kun je een tweedelige keuken in een U- of L-vorm plaatsen. Ook een kookeiland doet het daar erg goed.

Meubels voor de keuken en eetkamer - waar moet je goed op letten?

Wanneer je in onze webshop gaat zoeken naar keukenmeubels, let dan op de hoogte van het werkblad en zorg dat je er comfortabel aan kunt werken. Wanneer je niet de hele dag tegen een onoverzichtelijke samenstelling wilt aankijken, zijn kasten die dicht kunnen een aanrader, zodat je pannen, potten en borden en dergelijke niet op een toonbare manier hoeft weg te zetten. Kies je een complete keuken, dan kun je ervoor zorgen dat alles in dezelfde stijl is. Maak je zelf een combinatie van de meubels, let er dan op dat de op zichzelf staande elementen allemaal bij elkaar passen. Het wordt anders een bij elkaar geraapt zooitje.

In de eetkamer is deze eenduidige look niet noodzakelijk. Tegenwoordig is een mix van stijlen juist een trend. Er moet echter wel een rode draad zichtbaar zijn. Stoelen en tafels moeten que materiaal, kleur of vorm op elkaar lijken. Wanneer je beslist voor een moderne inrichten te gaan, is een bij elkaar passende zithoek heel elegant. Met een rechthoekige tafel zorg je voor een duidelijke structuur. Een mix van stijlen is bijzonder geschikt binnen de landelijke stijl of binnen het zogenaamde 'Shabby Chique'. Hierin komt een ronde of ovale tafel bijzonder goed tot zijn recht.

Chique eetkamer meubels voor gezellige feesten

In de eetkamer is de eettafel natuurlijk het hoogtepunt. Van rond tot rechthoekig, ontdek eettafels voor elk groot feest. Richt een zitplaats (of acht) in met de stoelen uit onze eethoeken. Om je aardewerk te tonen, kies je een chique vitrinekast. Als het eten geserveerd wordt, gebruik je een grote buffetkast of een handig dressoir.

Stijlvolle eetkamer- en barmeubels kunnen je helpen om een onvergetelijke ambiance te creëeren voor het samen zijn met je familie en vrienden. Waarschijnlijk zul je heel wat jaren doen met je eetkamer meubels en daarom is het belangrijk meubels te bestellen die lang meegaan en tijdloos zijn. Van massief hout tot leer, eetkamer meubels kunnen van vele verschillende materialen gemaakt zijn. Kies in ieder geval een stijl die naadloos aansluit bij je huidige inrichting en kies daarna een materiaal dat aan al je criteria voldoet. Met de juiste zorg heb je jarenlang plezier van je meubels.

Vervolgens kies je de vorm en grootte van de eetkamer meubels die het beste bij je kamer passen. Wanneer je een grote familie hebt of regelmatig grote diner feestjes organiseert, zal een grote eettafel aan al je behoeftes voldoen. Een kleine bistro tafel en twee barkrukken zijn geschikt als inrichting van een kleine keuken of woning. Een massief houten bar of buffetkast kan een stijlvol middelpunt middelpunt in je eetkamer zijn en zijn geschikt voor eenvoudige diners en cocktail party's.

De meubels in je eetkamer representeren je inrichtingsstijl. Je inrichtingsstijl is dus direct zichtbaar voor je gasten wanneer je een verfijnd diner organiseert. Bij ons vind je meubels, zoals eettafels en eetstoelen, buffettafels, dressoirs, krukken en complete eetkamer series, waarmee je prima voor de dag kunt komen. En ze zijn ook nog eens zorgvuldig op elkaar afgestemd. En of je nu de voorkeur geeft aan modern, klassiek, tijdloos of landelijk - onze meubels voor je eetkamer, het bestek en tafelaccessoires maken je eetkamer helemaal af en zorgen voor een echte eyecatcher voor je gasten.

Meubels voor de hal en entree ontdekken bij OTTO

De online shop van OTTO biedt je ook passend meubilair en aankleding voor je hal en entree. Van deurmatten, garderobes, spiegels en schoenenkasten tot aan stijlvolle accenten van edelstaal. Hiermee transformeer je jouw hal in een individuele ontvangstplek die daardoor meer dan alleen een tussenruimte wordt.

Welke slaapkamer meubels kopen?

Ga je een slaapkamer inrichten? Met kasten, commodes, matrassen en boxsprings vind je slaapkamer meubilair voor elke stijl. Je kunt kiezen tussen houten en metalen lattenbodems. Comfortabele matrassen in alle soorten en alle maten, zowel eenpersoons matrassen als tweepersoons matrassen. Voetenbanken en opbergboxen zijn perfect voor aan het einde van het bed, terwijl het handig is wanneer je nachtkastjes vanaf het bed bereikbaar zijn. Heb je dan nog niet genoeg opbergruimte? Voor nog meer plek complementeer je de slaapkamer met grote kasten, garderobes of commodes. En wanneer je klaar ben met het inrichten maak je de slaapkamer nog groter met een must-have-spiegel.

Je slaapkamer is jouw oase. Het is een plek van rust, ontspanning en regeneratie. Hoe je de slaapkamer inricht heeft een grote invloed op de stemming. Stel je eigen privé heiligdom samen met slaapkamer meubels, die bij jouw behoeftes en stijl passen. Een kwalitatief hoogwaardig matras in de investering meer dan waard. Van binnenvering matrassen tot comfortschuim matrassen, onze webshop heeft voor iedereen een geschikt matras. Binnenvering matrassen zijn prima geschikt voor een groot aantal mensen terwijl comfortschuim matrassen zijn voor degene die vaak op hun zij slapen. Het comfortschuim past zich aan jouw lichaam aan en verlicht zo de drukpunten. Het wordt steeds populairder.

Alhoewel het hoofddoel van de lattenbodem het dragen van je matras is, kan een lattenbodem een groot stijl-statement zijn. Een eenvoudige metalen lattenbodem of een boxspring heeft een nonchalante, moderne look, terwijl een houten lattenbodem voor een traditioneel gevoel zorgt. Veel bedden zijn onderdeel van een volledige slaapkamer, waarin ook de lattenbodem, het nachtkastje en het dressoir of de kast allemaal van hetzelfde materiaal zijn gemaakt en dezelfde stijl hebben. Als losse items kunnen deze extra meubelstukken een mooie en functionele toevoeging aan de slaapkamer zijn. Probeer je meubilair te mixen en te matchen totdat je jouw eigen persoonlijke look hebt gecreëerd.

Ook voor je slaapkamer vind je voordelige meubels met korting voor elke smaak en elk woningtype. Daartoe behoren bedden met opbergruimte, als ook futonbedden of praktische slaapbanken die je in een handomdraai in een zitbank kunt veranderen. Met bijpasssende kledingkasten, nachtkastjes en bed toebehoren zoals lakens, beddengoed, matrassen en lattenbodems geef je gestalte aan je eigen persoonlijke oase, helemaal in je eigen stijl. In de online shop van OTTO vind je alle meubels.

Slaapkamer meubels - gereduceerd tot de essentie

De slaapkamer is om te slapen; huishoudelijke apparatuur en spullen voor de werkplek hebben er niks te zoeken. Het bed speelt natuurlijk de hoofdrol in je slaapkamer. Voor grote slaapkamers zijn massieve bedden geschikt, in kleine kamers passen modellen zonder grote ombouw het best. Ook kledingkasten en commodes zijn niet weg te denken uit de meeste slaapkamers. De kast moet voldoende opbergruimte bieden, maar mag de kamer niet te klein maken. In geval van nood kun je deze kast in een andere kamer plaatsen. Je kunt veel geld besparen wanneer je in plaats van losse meubels, een complete slaapkamer koopt. In de meubelshop van OTTO kun je zulke slaapkamer series uiterst voordelig kopen.

Slaapkamer interieur voor een ontspannen slaap

Onderzoekers hebben gevonden, dat de inrichting van een slaapkamer de kwaliteit van de slaap wezenlijk beïnvloedt. Door een zorgvuldige keuze wat betreft de meubels en door een zorgvuldige plaatsing hiervan in de slaapkamer verbetert de kwaliteit van de slaap. Wat voor iedereen belangrijk is, is dat de meubels bij elkaar passen en dat het een harmonisch geheel is. Ook de plek van het bed is erg belangrijk. Idealiter bevindt de slaapkamerdeur zich aan de zijkant van het bed of aan de kant van het voeteneind en lig je met je hoofd aan de muurkant. Je bed direct onder een raam zetten is vanwege de tocht geen goed idee. De kast moet, als het kan, naast het bed staan en niet ervoor aangezien een kast daarvoor te kolossaal is. Ga wat betreft de verlichting voor warm licht. Staande lampen met lampenkappen in overeenstemmende kleuren (met de rest van de kamer) zijn ideaal.

Wanneer de babykamer of kinderkamer bestellen?

Wanneer je een kind verwach, moet je de babykamer ongeveer 6-8 weken voor de uitgerekende datum bestellen, om ervoor te dat de kamer op tijd binnen is en zodat je nog genoeg tijd hebt om de meubels in elkaar te zetten. Ook voor de babykamer of kinderkamer vind je kindermeubels en meer in ons aanbod. Of het nu gaat om babybedden, kinderstoelen, boxen, wiegjes of campingbedjes - ook de kleinste bedden zijn aangenaam, veilig en modern. Voor kinderen en voor jeugdige vind je banken, hoogslapers, zitzakken, kinder bureaustoelen, speelgoedkisten en kinderbeddengoed met gevarieerde kleurrijke ontwerpen, waarmee de kinderen zich comfortabel voelen. En wie bijzonder veel aandacht heeft voor de veiligheid en gezondheid van zijn of haar kinderen, vindt in ons assortiment ecologisch verantwooorde kindermeubels gemaakt van massief vurenhout, die allemaal op natuurlijke wijze en zonder schadelijke stoffen zijn behandeld. Ook voldoen ze aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen voor meubels.

Meubels voor de kinderkamer moeten de ouders en de kinderen bevallen

In de kinderkamer gaat het er vaak wild aan toe. Gebruik, om ervoor te zorgen dat kinderen zich tijdens het spelen en ravotten niet verwonden, meubels met afgeronde hoeken en randen. Kinderen tot en met de peuterleeftijd hebben ook niet per se een kledingkast nodig - een commode is meer dan genoeg. Wordt er een kledingkast aangeschaft, dan moeten de planken aangepast zijn aan de grootte van het kind, zodat deze overal probleemloos bij kan. Wat betreft het materiaal van de meubels is hout het meest geschikt, aangezien het een natuurlijk materiaal is en slechts minimaal of helemaal niet behandeld is met schadelijke stoffen.

Kindermeubels moeten kwalitatief hoogwaardig zijn, maar moeten de peuters ook bevallen. Dus, wanneer je van plan bent om meubels voor de kinderkamer te gaan kopen, bekijk dan samen met je kinderen het aanbod op otto.nl en beslis alles samen.

Op zoek naar badkamermeubels?

Voor badkamermeubels en toiletten vind je net zo'n smaakvolle en praktische meubels en toebehoren zoals kasten in alle groottes, design wc-brillen, spiegelkasten of badwanden. En het zijn precies deze onderdelen, die je badkamer afwerken en praktische hulp bieden. Daarom kun je in de online shop van OTTO zeepdispensers, hoekplanken, weegschalen, handdoeken en toilettassen vinden die je meubels versieren en zinvol complementeren.

Deze meubels zorgen voor comfort in de badkamer

De badkamer is een plek van welness en ontspanning - mar soms moet je er ook snel klaar kunnen zijn. De badkamerinrichting moet daarom voor een comfortabele atmosfeer zorgen en gelijktijdig praktisch zijn. Meubels met afsluitbare elementen zoals lades en kastjes in verschillende groottes, waar je kleine en grote benodigdheden voor in de badkamer in kwijt kunt, zijn ideaal. Vele geven de voorkeur aan gesloten kasten - zo is de inhoud beschermt tegen alle nieuwsgierige blikken, maar ook tegen stof en vochtigheid. Je kunt ze combineren met met open kasten, waarin je de badkamer decoratie kunt uitstallen. Het is bij meubels voor in de badkamer belangrijk, dat ze waterresistent zijn. Tenslotte heerst er een hoge luchtvochtigheid en kunnen de meubels ook nat worden door spetters. Door middel van de juiste verlichting zorg je voor een welness gevoel. Om dit doel te bereiken kun je de normale badkamerverlichting aanvullen met dimbare plafondlampen of staande lampen met warm licht. Ook pluizige, kleurrijke tapijten of houten badmatten zorgen ervoor, dat je bij het betreden van de badkamer de sleur van de dag achter je laat.

Meubels voor efficiënt werken in de werkkamer

Ongeveer een miljoen mensen in Nederland werken vanuit huis. Omdat je daar dus net zo efficiënt moet kunnen werken als op kantoor, moet je bij het kiezen van een bureau een aantal dingen overwegen:

 • Bureaustoel: deze moet in hoogte verstelbaar zijn en een flexibele leuning hebben. Armleuningen hoeven niet per se, maar ze ontlasten bij langdurig computerwerk de armen.
 • Bureau: ook hier is verstelbaarheid qua hoogte een duidelijke plus. Zorg ook voor voldoende ruimte, waar je je documenten duidelijk kunt organiseren.
 • Voldoende licht: zorg absoluut voor voldoende lichtbronnen voor een goed verlichte werkplek. Felle bureaulampen, die je licht gelijkmatig verdelen, zijn optimaal.
 • Archiefkast: deze maakt het mogelijk je belangrijke documenten overzichtelijk en veilig op te bergen. Afsluitbare meubels beschermen tegen stof en zorgen voor discretie.

Waarom meubels van grotere merken uiteindelijk niet duur zijn

Bedenk je dat, hoewel producten van top merken natuurlijk wat meer kosten, ze in de regel ook langer meegaan. Dat kan zich bij veelvuldig gebruik, of bij het vaak verplaatsen ervan, uitbetalen.

OTTO biedt je een betere manier, om meubels voor je woning te kopen. Wij bieden duizenden stijlvolle meubelstukken van hoogwaardige kwaliteit tegen betaalbare prijzen met een onovertroffen leverservice. Met een groot aanbod aan banken, bedden, eetkamers, designstukken en veel meer, maken wij het online kopen van meubels ontzettend makkelijk. Bij OTTO vind je scherpe prijzen, een groot aanbod en meubels van top merken.

Tips voor het kopen van meubels

Of het nu gaat om een bed, een kast of een bank - meubelpoten zijn niet alleen een visueel pluspunt. Bij veel moderne meubels kun je de hoogte verstellen, om zo ongelijke vloeren te compenseren. Ook maak je zo luchtcirculatie mogelijk, wat lelijke vochtvlekken voorkomt. Bij een verhuizing of verplaatsing is hierdoor ook het transport eenvoudiger en je kunt ook schoonmaken en poetsen, zonder dat je iets hoeft op te tillen. Denk ook goed na over het materiaal. Juist wanneer meubels veelvuldig worden gebruikt of lang mee moeten gaan, zijn materialen met een lange levensduur zoals hout of metaal aan te bevelen. Deze materialen zijn ook makkelijk te reinigen. Als je bij OTTO online meubels koopt, loont het zich om de zoom functie te benutten, om zo de details te ontdekken. Je krijgt zo met name van de kleur een realistische indruk.

Meubels gemakkelijk thuis laten bezorgen

Laat je uitgezochte meubels heel eenvoudig met PostNL bij je thuis bezorgen of laat het afleveren bij een PostNL afhaalpunt. De levertijd staat bij elke artikelbeschrijving vermeld. De leverstatus van je bestelling kun je altijd gemakkelijk bekijken op je smartphone of tablet. Op otto.nl kun je alle informatie met betrekking tot betaal- en levermogelijkheden nog eens precies nalezen.