Een badjas is ideaal om te dragen na het douchen of om in te relaxen. Doordat hij lekker zacht is en je hem makkelijk uit en aan kan trekken, is de badjas een must voor iedereen!

De eeuwenoude trouwe badjas

De functie van de badjas
De functie van de badjas is door de jaren heen niet extreem veranderd. Waar de badjas vroeger in de middeleeuwen een luxe product was en alleen werd gedragen door de heer des huizes, is het nu een item dat in bijna elk huishouden wel terug komt. En waar de heer des huizes de badjas vaak aantrok na een heerlijke sauna, fungeert de badjas nu ook als dekentje voor op de bank of als ‘zondags-outfitje’. Al met al, de badjas is al jaren een trouwe en zachte warmte jas die gedragen wordt in comfortabele situaties.

Heren- en Damesbadjassen
OTTO heeft verschillende badjassen voor zowel mannen als vrouwen. Hoewel de functie van de badjas hetzelfde blijft, zijn er aardig wat verschillen tussen een heren- of een damesbadjas. De herenbadjassen hebben vaak een eenvoudig ontwerp in eenvoudige kleuren. Voornamelijk de kleuren wit, blauw en zwart komen terug in het mannenassortiment. De herenbadjassen zijn vaak ook breder en langer en bestaan uit een zwaardere stof. De damesbadjas daarentegen komt vaak voor in meerdere verschillende kleuren. De badjas is vaak lichter van gewicht en er bestaan tal van ontwerpen en stijlen. Het kiezen van een badjas voor de vrouw is vaak ook lastiger dan voor een man.

Voor ieder wat wils
Het kiezen van een badjas hangt af van de wensen van de drager. Draag jij een badjas omdat je het vaak koud hebt, dan kies je vanzelfsprekend voor de dikkere en langere badjas. Wil jij een badjas omdat je het comfortabel vindt zitten, maar vind jij het niet zo belangrijk dat de badjas je ook warmte geeft? Dan is de kimono-badjas iets voor jou. Deze badjas bestaat uit een soort zijde en zit zeer comfortabel. Ook erg handig voor in warmere klimaten.