De badkamer

Wil je je badkamer opnieuw inrichten? Hier vind je alle antwoorden op veel gestelde vragen.

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij het kopen van badkamermeubels?
Welke meubels zijn geschikt voor een kleine badkamer?
Hoe breng je een aangenaam licht in de badkamer tot stand?
Welk hout is geschikt voor de badkamer?
Welke accessoires maken de badkamer comfortabel?
Hoe moet je badkamermeubels verzorgen?
Populaire kleuren badkamers

Waar moet je op letten bij het kopen van badkamermeubels?

Bij het douchen spatten er vaak druppels en als je een heet bad neemt, komt de damp ervan af. In de badkamer is er daarom vaak een hoge luchtvochtigheid. Badkamermeubels moeten hiertegen worden beschermd en daarom spatwater afstotend zijn. Daarnaast moeten ze voldoende opbergruimte hebben. Wij raden een combinatie van gesloten en open elementen aan. In kasten en lades kun je cosmetische gebruiksvoorwerpen veilig opbergen voor nieuwsgierige blikken. Trendy handdoeken kun je op de open planken leggen om sfeer te creëren in de badkamer.

Welke meubels zijn geschikt voor een kleine badkamer?

Met slechts een paar trucjes, lijkt je kleine badkamer een stuk ruimer. Een hoge kast heeft veel opbergruimte maar neemt weinig ruimte in. Hier kun je makkelijk handdoeken, toiletspullen en andere prullaria in opbergen. Voor badkamers met schuine daken, zijn bijvoorbeeld rolkastjes handig die niet zo hoog zijn en makkelijk kunnen worden verplaatst.

Hoe breng je een aangenaam licht in de badkamer tot stand?

Ideaal in de badkamer zijn een aantal verschillende felle lichtbronnen die op je stemming kunnen worden ingesteld. Als je in de ochtend even snel naar het toilet gaat, is gedimd licht meestal fijn, terwijl je voor het op doen van je make-up veel feller licht nodig hebt. Aanbevolen zijn bijvoorbeeld dimbare plafond-of vloerlampen voor indirecte verlichting in de hoek.

Welk hout is geschikt voor de badkamer?

Houten meubilair creëren een warme, gezellige sfeer in de badkamer, maar niet elk hout is bestand tegen hoge luchtvochtigheid. Het zogenaamde thermohout wordt vooral aanbevolen. Dit hout wordt onderworpen aan een speciale warmtebehandeling tegen schimmels. Ook tropische houtsoorten doen het goed in een vochtige omgeving.

Welke accessoires maken de badkamer comfortabel?

Zelfs kleine details kunnen een badkamer comfortabel maken. badkamer tapijten geven leuke kleuraccenten en houden je voeten warm tegen de koele vloer. Mooie effecten kunnen worden bereikt als je zeepbakjes, tandenborstelbekers en andere accessoires op elkaar afstemt. Een wasmand gemaakt van hout of rotan brengt natuurlijke charme aan de kamer. Decoratieve kandelaars aan de muur zorgen voor extra romantiek.

Hoe moet je badkamermeubels verzorgen?

Badkamermeubels gemaakt van hout zorgen voor een heerlijk warme sfeer, maar hebben speciale zorg nodig zodat het natuurlijke materiaal niet wordt beschadigd door de hoge luchtvochtigheid. Om het hout niet te laten verzachten, moet je zorgen voor goede ventilatie zodat de stoom kan ontsnappen. Eventueel spatwater moet je meteen van het houten meubilair afhalen zodat het niet in het hout kan trekken. Ook chemische producten zoals haarverf, bleekmiddel, nagellak remover of ontkalker moeten onmiddellijk verwijderd worden, zodat het oppervlak van het meubelstuk niet wordt aangetast of verkleurd. Je kunt hiervoor het beste een zachte, droge doek gebruiken. Om je badkamermeubel schoon te maken kun je een mild reinigingsmiddel gebruiken. Poetsen met schurende deeltjes kun je echter beter vermijden. Belangrijk: Veeg het oppervlak altijd droog om watervlekken te voorkomen. Overigens kan de kleur van je badkamermeubel veranderen naar verloop van tijd door het zonlicht. Spiegelende oppervlakken in de badkamer krijg je strepen loos schoon met een zeem en warm water. Je moet voorzichtig zijn met badkamermeubels met geïntegreerde lampen of andere elektrische componenten: de elektrische onderdelen mogen niet in aanraking komen met water!

Populaire kleuren badkamers

Grijze badkamers, witte badkamers, zwarte badkamersbeige badkamers