De zeepdispenser is overal in huis handig en hygiënisch

Over zeep

Zeep wordt al duizenden jaren vooral gebruikt als schoonmaakmiddel en voor de persoonlijke hygiëne. Zo werden producten die leken op de hedendaagse zeep al gebruikt in het oude Babylon, Egypte en het Romeinse Rijk. De oude Romeinen gebruikten ook vaak geparfumeerde olie voor het reinigen van het lichaam. Zeep is in de loop der tijd van product wat alleen de elite kon gebruiken als luxe product veranderd in een product wat iedereen dagelijks gebruikt. Er zijn zepen die zowel plantaardige als dierlijke vetten bevatten. In plantaardige zepen worden vaak oliën als kokosolie of palmolie gebruikt als vervanging van dierlijke vetten.

Wat voor zeep doe je in de dispenser?

Zeep in een dispenser houdt in tegenstelling tot blokzeep geen bacteriën vast en daarom hygiënischer. Er zijn verschillende soorten zeep die geschikt zijn voor in een dispenser. Veel mensen houden van de geur van lekkere zeep en vinden het belangrijk dat de zeep uit de dispenser dan ook lekker ruikt. Bekende geuren voor zeep zijn verschillende soorten fruit, lavendel, rozemarijn en rozen. Een zeep die vooral op het toilet of in de keuken gebruikt wordt is antibacteriële zeep. Deze zeep is handig voor na een toiletbezoek of wanneer men kookt en met de handen contact heeft met het voedsel. Antibacteriële zeep is bedoeld om de hoeveelheid bacteriën op je handen te verminderen. Veel bekende merken verkopen zeep die je in de zeepdispenser kan doen.

Om de meeste bacteriën van je handen te verwijderen doe je er goed aan minstens vijftien seconden goed te wassen en te zorgen dat je heel je handen van zeep voorziet. Draag bij het koken bij voorkeur geen handsieraden. Zeep helpt je bij de dagelijkse hygiëne en zorgt vaak voor een prettige geur!

Wist je dat?

-Bij het maken van zeep kan een koude of warme methode worden gebruikt.

-Er is een magnetische zeep ontdekt die kan helpen bij het opruimen van olie op water.

-Zeep is ook prima zelf te maken, hier kunnen ook workshops voor gevolgd worden.

-Een van de ingrediënten van zeep is natriumhydroxide, wat ook wordt gebruikt als ontstopper.