Badkamerkast

Ben je op zoek naar een nieuwe badkamerkast? Laat je adviseren: we hebben de meest voorkomende vragen van klanten en onze antwoorden hier op een rij gezet.

Inhoudsopgave

Hoe kan ik het beste een kleine badkamer inrichten?
Hoe verwijder ik haarverf van badkamermeubels?
Waarvoor zijn wastafelonderkasten handig?
Waar moet je op letten als je een spiegelkast koopt?
Hoe hoog hang je een badkamermeubel op?
Badkamermeubelen van hout - creëer uw persoonlijke wellness-oase
Met de juiste verlichting maak je de badkamer gezellig
Huiselijke sfeer voor het begin van de dag
Romantische look en minimalistisch design meubelen
Little helpers voor uw badkamer bij OTTO
Populaire kleuren badkamerkasten

Hoe kan ik het beste een kleine badkamer inrichten?

Als je een kleine badkamer hebt, betekent niet dat je met minder comfort genoegen moet nemen. comfort. Er zijn ten slotte tal van trucs om een kleine badkamer visueel groter te maken. Een vuistregel: hoe kleiner de tegels, des te groter lijkt de badkamer. Ook werkt het goed als de zijkant van het bad en de vloer dezelfde kleur hebben. Een grote, lange spiegel helpt natuurlijk ook om de ruimte groter te doen lijken. Badkamermeubels in felle kleuren leiden niet alleen tot meer breedte, maar bieden ook praktische opbergruimte. Nog beter zijn meubelen met houten elementen, of andere natuurlijke materialen: Ze geven de badkamer een gezellige en stijlvolle touch. Om de privacy te garanderen gebruik je waterdichte lamellen of luxaflex, ook gemaakt van hout of bamboe. Dat draagt bij aan de gezellige sfeer.

Hoe verwijder ik haarverf van badkamermeubels?

Natuurlijk is het altijd beter om de gootsteen of het bad onmiddellijk te spoelen na het verven van je haar. Kleine spatten of vlekken van haarverf op badkamer meubels hebben dan geen kans om op te drogen. Maar als het te laat is, zijn er een aantal middelen die je kunt gebruiken om de spetters te verwijderen van keramiek: chloorreiniger, nagellak remover, schuurmiddel of keramische schoonmakers zijn de meest voorkomende middelen om aan het hardnekkig vuil mee aan te pakken. Deze middelen werken echter niet bij badkamer meubels van massief hout, waar vlekken met schuurpapier moeten worden afgeslepen.

Waarvoor zijn wastafelonderkasten handig?

Badkameronderkasten zijn onmisbaar onder de badkamermeubels. Geen wonder, want de lage kasten zijn zeer praktisch. Ze passen precies onder de gootsteen en kunnen perfect gebruikt worden als opslagruimte, zonder dat ze veel ruimte innemen. Daarnaast is het de perfecte locatie, gemakkelijk onder de spiegel of spiegelkast: Diverse dingen zoals haarlak, make-up, crèmes, handdoeken en schoonmaak producten worden er opgeslagen, waar je ze goed zijn weggeborgen, maar je ze ook makkelijk bij de hand hebt als je ze nodig hebt. Het moderne alternatief voor wastafelonderkasten zijn de varianten waarbij de wasbak in de wastafelonderkast wordt geïntegreerd in dezelfde behuizing.

Waar moet je op letten als je een spiegelkast koopt?

Naast het uiterlijk zijn er bij de aankoop van een spiegelkast een aantal objectieve criteria die je in acht kunt nemen. Ten eerste, is de grootte van het de wasbal eveneens bepalend voor de grootte van de spiegel kast, zodat je kunt bepalen of je een spiegelkast met één of drie spiegels aan de voorzijde nodig hebt. Ten tweede, aandacht besteden aan de ruimte binnenin de spiegelkast, het is ten slotte een gebruiksvoorwerp voor het dagelijks gebruik, waar alles in moet passen. Punt drie is de verlichting: Geïntegreerde TL-lampen zijn koel en ideaal voor styling. Halogeenlampen zijn warmer en gebruiken meer stroom. LED-lampen zorgen voor een goede verlichting met een laag stroomverbruik, maar zijn iets duurder om te kopen.

Hoe hoog hang je een badkamermeubel op?

Op welk niveau badkamermeubels als spiegelkasten en planken gemonteerd worden, hangt vooral af van de lengte van de gebruiker. Kasten en planken moet zo hoog hangen dat ze makkelijk en comfortabel bereikt kunnen. Experts raden daarom aan je aan bepaalde richtlijnen te houden. Vuistregel: de onderkant van de spiegelkast moet op een hoogte van 1,20 meter worden gemonteerd. Dus de onderkant van de kast is dan ongeveer 20-40 cm boven de bovenrand van de wasbak gemonteerd. De bovenkant van de kast is dan ongeveer op 2 meter hoog.

Badkamermeubelen van hout - creëer uw persoonlijke wellness-oase

Tegenwoordig badkamers zijn allesbehalve saai met alleen een praktisch doel. Integendeel, de moderne badkamer heeft zijn weg gevonden naar alle gevonden in alle appartementen en huizen. De badkamer wordt door velen tegenwoordig beschouwd als een persoonlijke wellness-oase die alles biedt voor een goed gevoel. Dit werkt natuurlijk alleen als de badkamer is ingericht met aandacht voor detail. Een perfecte ambiance maak je met badkamer meubels gemaakt van hout: Het natuurlijke materiaal is niet alleen zeer aantrekkelijk om te zien, maar het kalmeert en ontspant ook. Hierbij is het vooral belangrijk om er op te letten dat het badkamermeubel goed afgewerkt is, duurzaam en vrij van schadelijke stoffen is. Houten badkamermeubels die aan al deze criteria voldoen, kun je vinden in de OTTO online shop. Kijk zelf maar!

Met de juiste verlichting maak je de badkamer gezellig

Niet alleen het interieur in de badkamer is bepalend voor een prettige sfeer, maar ook de juiste verlichting. Het beste zorg je voor meerdere lichtbronnen die zich naar behoefte kunnen laten dimmen. Ook is aan te raden een combinatie van hanglampen, plafond- en wandlampen te gebruiken. Vooral de spiegelverlichting moet extra aandacht krijgen: Zorg dat het gezicht mooi verlicht is en vrij van schaduw, voor optimale omstandigheden voor de dagelijkse hygiëne en verzorging.

Huiselijke sfeer voor het begin van de dag

Zorg voor je badkamer voor een goed gevoel van welzijn en comfort en kies bij OTTO je badkamermeubels uit. Spiegelkasten met makkelijk te onderhouden oppervlakken, meerdere deuren en verstelbare planken bieden voldoende opbergruimte voor cosmetische gebruiksvoorwerpen. Je hebt altijd alles bij de hand en profiteert van een veilige switch-socket steckerdoos. Melaminehars gelamineerd materiaal geeft de kast stabiliteit en maakt deze geschikt voor vochtige ruimten.

Romantische look en minimalistisch design meubelen

Klik op Otto.nl door het brede assortiment en laat je inspireren door de meubels series, die als badkamermeubels zorgen voor een eenheid qua stijl. Als je een liefhebber bent van rustieke meubels, neem dan badkamerkasten die de badkamer een mediterrane flair geven en met heldere fronten ook kleine ruimtes groter lijken. Hoge badkamerkasten, wastafelonderkasten, kisten en planken gemaakt van massief gekleurd en gelakt grenen worden gekenmerkt door een hoge duurzaamheid en functionaliteit. Bij OTTO vind je naast meubilair met een de romantische look ook meubilair in puur design uitstraling. Hoogglans gelakte deuren en vormen zonder franjes zorgen discreet voor een heel ander badkamerconcept.

Little helpers voor uw badkamer bij OTTO

Bij het inrichten van je badkamer zijn er diverse accessoires verkrijgbaar die passen bij de verschillende badkamermeubel reeksen van OTTO, zoals een telescopisch badkamerrek van roestvrij staal met meerdere etages en die in hoogte verstelbaar is. Alles heeft dan een eigen plaats, zonder dat je steeds aan het zoeken bent naar spullen. Ontdek op Otto.nl verfijnde interieur ideeën, laat het makkelijk bezorgen en kies de betaalmethode die het best bij je past.

Populaire kleuren badkamerkasten

Zwarte badkamerkastenwitte badkamerkasten