Badkamermeubels: decoratieve opbergmogelijkheid voor jouw badkameraccessoires

Badkamers worden niet alleen gebruikt voor de dagelijkse persoonlijke hygiëne, ze zijn ook een plaats van rust en ontspanning. Moderne badkamermeubels biedt je door middel van diverse opbergmogelijkheden een ruimte aan om jouw sanitair producten en bad textiel onder te brengen en zo ervoor te zorgen dat jouw badkamer niet alleen schoongemaakt maar ook uitnodigend is.

Speciaal badkamermeubilair bestaat uit materialen op houtbasis, zoals vezelspaanderplaten van gemiddelde dichtheid (MDF) en spaanplaat en multiplex. Een verf of een kunststof coating zoals melanine stoot vocht af en maakt badkamermeubels bestand tegen de hogere luchtvochtigheid en temperatuurschommelingen in de badkamer. Af en toe vind je ook badkamerkasten van massief hout, die dankzij een speciale coating ook geschikt zijn voor in de badkamer. Hardhoutsoorten zoals eiken, beuken, esdoorn en teak zijn minder gevoelig voor vocht dan naaldhoutsoorten zoals grenen en sparren en hebben daarom de voorkeur in de badkamer.

Inhoudsopgave

De verscheidenheid aan badkamermeubels in één oogopslag
Geef effectief vorm aan de ruimtelijke omstandigheden in de badkamer
Het juiste badkamermeubeldesign voor jouw badkamer
Tips voor de verzorging en montage van badkamermeubels

De verscheidenheid aan badkamermeubels in één oogopslag

Het assortiment badkamermeubels varieert van wandkasten en planken tot complete badkamermeubelsets. Hier leest je meer over de verschillende meubelstukken voor jouw badkamer.

Hangende kasten voor de badkamer

Heb je graag jouw verzorgingsproducten overzichtelijk en bij de hand? Dan zal een badkamer muur kast jouw badkamer verrijken. Het biedt opslagruimte voor crèmes en cosmetische potjes, het beschermd tegen stof en vocht en ze zijn niet direct zichtbaar zijn voor jou of je gasten. Bovenkasten hebben geen vloeroppervlak nodig, daarom zijn ze vooral handig in kleine badkamers. Afhankelijk van de beschikbare ruimte is een model met één of twee deuren ideaal.

Badkamerkasten en midi-badkamerkasten

Een ladekast in de badkamer geeft je nog meer opbergruimte in je badkamer. De halfhoge kast biedt je veel ruimte, aangezien de meeste modellen maar tussen de 70 en 90 cm hoog zijn. Je kunt het oppervlak decoratief gebruiken voor mooie decoratieve schalen en dienbladen. Ladekasten in de badkamer hebben vaak meerdere lades of combineren lades en deurelementen met elkaar.

Badkamer midi-kasten zijn tussen de 110 en 150 cm hoog en bieden daardoor veel opbergruimte. Bovendien zijn ze dankzij hun gemiddelde hoogte gemakkelijk te combineren met een bovenkast.

Hoge kasten in de badkamer

Hoge badkamerkasten gebruiken de wandruimte vanwege hun hoogte en hebben slechts een kleine voetafdruk nodig. Hierdoor nemen ze weinig ruimte in beslag, maar bieden ze je toch veel opbergruimte. In de vele vakken en lades is ruimte voor jouw drogisterijproducten en handdoeken. De wasmachine kan in sommige modellen worden geïntegreerd. Dit betekent dat de vrije ruimte boven de wasmachine niet ongebruikt blijft.

Badkamer planken

Bewaar je je badkamerbenodigdheden en accessoires op een badkamerplank , dan houd je het overzicht dankzij de open vakken. Verzorgingsproducten berg je op in decoratieve mandjes die je badkamer mooier maken. Parfumflesjes of vazen zien er bijzonder goed uit op open planken. Badkamerplanken kunnen permanent worden gemonteerd of aan de muur worden geplaatst. Modellen met wielen zijn bijzonder praktisch omdat je ze flexibel door de badkamer kunt verplaatsen om te reinigen.

Badkamer onderkasten en wastafels

De ruimte onder en naast de wastafel en wastafelonderkasten gebruik je bijzonder slim en efficiënt. Een wastafel bestaat uit een wastafel, een onderkast en een legplank rechts en links van de wasbak. Door de op elkaar afgestemde vormgeving van wastafel en onderkast ziet een wastafel er stijlvol uit.

U kunt ook een wastafelonderkast achteraf onder jouw wastafel plaatsen of direct eronder aan de muur monteren. In uitvoeringen met deuren kunnen cosmetica en reinigingsmiddelen goed in hoge flessen of kokers worden opgeborgen, in onderkasten met lades kun je kleine spullen zoals crèmes of sieraden overzichtelijk opbergen. Afhankelijk van welke meubels je al hebt, kun je afwegen waar je nog de meeste ruimte voor mist. Open vakken zijn ideaal als ondergrond voor de badkamerradio of decoratie.

Spiegelkasten

Een spiegelkast combineert praktische opbergruimte met een spiegel, wat vooral handig is bij het opmaken en scheren. De kast wordt meestal op ooghoogte boven de gootsteen geplaatst zodat je dagelijkse hygiëneproducten bij de hand hebt. Afhankelijk van het model zijn spiegelkasten uitgerust met één, twee of drie deuren, sommige varianten hebben open planken aan de zijkanten die extra opbergruimte bieden. Hoe meer deuren de kast heeft, hoe breder hij meestal is. Dankzij de ingebouwde verlichting is het scheren of het aanbrengen van make-up bijzonder eenvoudig.

Uniforme badkamermeubelsets

Als je jouw badkamermeubels niet individueel wilt samenstellen, zijn badkamermeubelsets een handige en eenvoudige oplossing. Ze zijn meestal drie tot vier delen en hebben een uniforme vormgeving, zodat je badkamer in één klap is voorzien van de belangrijkste meubels zoals een onderkast, spiegelkast en plank. Door de uniforme stijl ziet jouw badkamer er opgeruimd en harmonieus uit. Bovendien is het vaak goedkoper om de meubels in een set te kopen dan afzonderlijk.

Geef effectief vorm aan de ruimtelijke omstandigheden in de badkamer

Of het nu gaat om een kleine oude badkamer, een ruime badkamer of beperkingen door schuine plafonds - de grote keuze aan badkamermeubels biedt je verschillende mogelijkheden om de ruimte in de badkamer effectief te gebruiken.

Kleine badkamer: lichte, ruimtebesparende meubels

Voor een kleine badkamer is het aan te raden om badkamerkasten te kiezen die de beschikbare ruimte goed benutten en je tegelijkertijd zoveel mogelijk opbergruimte bieden. Daarnaast zijn witte vlakken en fronten bijzonder geschikt om ruimte in een badkamer te creëren.

Gootsteenonderkasten gebruiken de ruimte onder de gootsteen en verbergen tegelijkertijd de lelijke verbindingen. De 2-in-1 oplossing kan direct onder de wastafel worden geïnstalleerd of wordt op pootjes onder de wastafel geplaatst. Je kunt de onderkast aanvullen met een hoge, smalle plank die gebruik maakt van de ruimte erboven.

Grote badkamer: uniform met badkamermeubelsets

In een ruime badkamer gebruik je de beschikbare ruimte voor een sfeervolle badkamer meubel set. Deze bestaat meestal uit drie tot vier meubelstukken zoals een wastafelmeubel, een spiegel- of wandkast en een of twee badkamerplanken. De uniforme stijl straalt harmonie en orde uit. Een gezellige sfeer creëer je met een bankje of een decoratief badkamerkrukje.

Badkamer met afgeschuinde daken: laag badkamermeubel

Een schuin dak in de badkamer is zeker geen reden om badkamermeubilair te missen. Als je boven niet genoeg ruimte hebt, zijn onderkasten en ladekasten handig, met een hoogte van ongeveer 100 cm, die gemakkelijk onder de helling kunnen worden geplaatst. Een wastafel, die bestaat uit een wastafel, een onderkast en een planchet, biedt je extra opbergruimte voor tandenborstelbekers en dergelijke.

Het juiste badkamermeubeldesign voor jouw badkamer

Meubels voor de badkamer zijn er in talloze uitvoeringen. Lees hier welke dessins passen bij jouw interieurstijl.

De rustieke landelijke stijl

Door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals massief hout, oogt de landelijke badkamer rustiek en traditioneel. Meubels van hout stralen natuurlijkheid en warmte uit - eiken is ook bijzonder robuust. Ook badkamerkasten met decor in cassette-look passen bij de landhuisstijl.

De moderne stijl van leven

Eenvoudige badkamermeubels in een strakke vormgeving zorgen voor een opgeruimde en moderne uitstraling. Hoogglans fronten en elementen van metaal en glas zien er elegant uit en zetten een optisch accent. Met deze minimalistische inrichtingsstijl is minder meer. Daarom moeten cosmetica en alle bad textiel in de kasten worden opgeborgen.

De Scandinavische inrichtingsstijl

Lichte kleuren, heldere vormen en natuurlijke materialen zoals massief hout domineren de Scandinavische woonstijl. De combinatie van wit gelakt en natuurlijk meubilair met houtlook oogt vriendelijk en fris. Rechttoe rechtaan ontwerpen en functionele badkamermeubels staan op de voorgrond.

Tips voor de verzorging en montage van badkamermeubels

Om zo lang mogelijk van jouw badkamerinrichting te kunnen profiteren, dien je bij het onderhoud en de bevestiging van badkamermeubels de volgende aanwijzingen in acht te nemen:

Zo maak je je badkamermeubels schoon en voorkom je schimmel

Badkamermeubels moeten regelmatig worden ontdaan van stofafzettingen. Deze vormen zich vaak in natte ruimtes wanneer stof op de vochtige meubels neerslaat en daar blijft plakken.

  • Veeg de oppervlakken af met een vochtige doek en een beetje allesreiniger. Verwijder vervolgens de resterende waterresten met een droge doek.
  • Ventileer de badkamer regelmatig om schimmelvorming te voorkomen. In badkamers zonder ramen dien je de oppervlakken van de badkamerkasten regelmatig met een doek droog te vegen.

Nuttige montage-instructies

Sommige badkamermeubels zoals spiegelkasten, planken of wandkasten worden direct aan de muur bevestigd. Als er een tegelpatroon langs het beoogde gebied loopt, moet je proberen in de voegen te boren, zodat de gaten later weer kunnen worden gevoegd. Gaten in tegels kunnen niet meer worden gesloten. Bovendien gaat het boren gepaard met meer inspanning. Als het boren van gaten in tegels niet kan worden vermeden, moet je als volgt te werk gaan om te voorkomen dat de tegel splijt of dat de boor wegglijdt:

  • Markeer het boorgat op de tegel, plak er een stukje afplaktape overheen en markeer de plek nogmaals, dit keer op het afplaktape.
  • Voorboren met een dun keramisch bit of een fijn steenboor.
  • Met een steenboor verbreed je het gat tot de gewenste diameter.